Viharos széllökések is lesznek a Fertő-tó környékén délután, de szerdán még nem fog esni az eső. Egy nyugat-európai ciklon szállítja a csapadékot hozó nedves levegőt az ország fölé.

Szerdán még közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, de emellett hosszabb napos időszakok is lesznek, főleg délelőtt. Estig nem valószínű eső.

A Kisalföldön és a Dél-Alföldön megerősödik a déli, délkeleti szél. Délután viharos, 65-75 kilométer/órás széllökések is lesznek a Fertő-tó környékén, emiatt első szintű (sárga) riasztást adott ki a sopron-fertődi kistérségre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Másutt többnyire mérsékelten vagy élénken fúj a szél. A hőmérséklet kora délután 10, 16, késő este 8, 14 Celsius-fok között alakul.

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de időnként elvékonyodik a felhőzet. Elszórtan lehet kisebb eső, zápor - részletes csapadéktérképünket itt találja. Megélénkül, északnyugaton néhol megerősödik a déli, délkeleti szél. A hajnali 3, 8 fok után 10, 17 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Az esősre forduló időt az okozza, hogy egyre inkább annak a ciklonnak az áramlásrendszerébe kerül az ország, amely Nyugat-Európai felett örvénylik. Ennek hatására dél felől egyre enyhébb, és már nedvesebb levegő érkezik a Kárpát-medencébe.

Front szerdán még nem éri el az országot, ezért markáns fronthatás nem várható. A légkörben zajló melegedés miatt azonban a gyenge melegfrontokkal együtt járó tünetet tapasztalhatják azok, akiknek érzékeny a szervezete az időjárás-változásra. Náluk fejfájás, levertség, fáradékonyság és szédülés jelentkezhet. A reakcióidő is hosszabb lesz a megszokottnál.