Kezdődik a borongós idő

Vágólapra másolva!
Viharos széllökések is lesznek a Fertő-tó környékén délután, de szerdán még nem fog esni az eső. Egy nyugat-európai ciklon szállítja a csapadékot hozó nedves levegőt az ország fölé.
Vágólapra másolva!

Szerdán még közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, de emellett hosszabb napos időszakok is lesznek, főleg délelőtt. Estig nem valószínű eső.

A Kisalföldön és a Dél-Alföldön megerősödik a déli, délkeleti szél. Délután viharos, 65-75 kilométer/órás széllökések is lesznek a Fertő-tó környékén, emiatt első szintű (sárga) riasztást adott ki a sopron-fertődi kistérségre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Másutt többnyire mérsékelten vagy élénken fúj a szél. A hőmérséklet kora délután 10, 16, késő este 8, 14 Celsius-fok között alakul.

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de időnként elvékonyodik a felhőzet. Elszórtan lehet kisebb eső, zápor - részletes csapadéktérképünket itt találja. Megélénkül, északnyugaton néhol megerősödik a déli, délkeleti szél. A hajnali 3, 8 fok után 10, 17 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Az esősre forduló időt az okozza, hogy egyre inkább annak a ciklonnak az áramlásrendszerébe kerül az ország, amely Nyugat-Európai felett örvénylik. Ennek hatására dél felől egyre enyhébb, és már nedvesebb levegő érkezik a Kárpát-medencébe.

Front szerdán még nem éri el az országot, ezért markáns fronthatás nem várható. A légkörben zajló melegedés miatt azonban a gyenge melegfrontokkal együtt járó tünetet tapasztalhatják azok, akiknek érzékeny a szervezete az időjárás-változásra. Náluk fejfájás, levertség, fáradékonyság és szédülés jelentkezhet. A reakcióidő is hosszabb lesz a megszokottnál.