Vágólapra másolva!
Helyenként zápor és zivatar is várható, viszont jó meleg lesz. Hidegfrontra leghamarabb szombaton kell számítani.
Vágólapra másolva!

Az ország nagy részén a fátyol-, illetve gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap. Helyenként előfordul záporeső, esetleg egy-egy zivatar is kialakul átmeneti szélerősödéssel. Pénteken a hőmérséklet délután 28 és 32, késő este 20 és 25 fok között valószínű.

Front nem lesz térségünk felett, a légkör magasabb szintjein zajló egy-két fokos melegedés miatt azonban az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, migrén, álmatlanság, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

Szombaton a sok napsütés mellett gomolyfelhő-képződés várható, de csupán az ország északkeleti harmadában fordulhat elő kisebb záporeső, esetleg zivatar. Az északi, északkeleti szél több helyen megélénkül délutántól. A hőmérséklet hajnalban 14 és 19, délután 28 és 33 fok között alakul.

Szombatig nem kell fronthatásra számítani, azonban szombat estefelé már jelentkezhetnek a hidegfrontra jellemző tünetek. A fejfájásnak, migrénnek időjárási okai is lehetnek, de némelyeknél csökkenhet a koncentrációs képesség. Mindezek mellett érdemes arra figyelni, mert dél körül az erős, helyenként nagyon erős lesz UV-B sugárzás.