Vágólapra másolva!
Jó hír a frontérzékenyeknek, hogy a hétvégén a Kárpát-medencétől északra kialakult anticiklon alakítja az időjárást. A frontok messze elkerülik az országot.
Vágólapra másolva!

Kissé szárazabb levegő érkezik Magyarország fölé az anticiklon délkeleti peremén, így számottevő csapadék és erős szél sehol nem lesz, és különösebben nem is változik az időjárás.

Pénteken egyre nagyobb területen csökken a felhőzet kelet felől. Megszűnik a csapadék a nyugati határszélen is. A keleti, délkeleti szél délnyugaton megélénkül, olykor meg is erősödik. Délután 7-13 Celsius-fokig melegszik a levegő, késő este 3 és 8 fok között alakul a hőmérséklet.

Keleten süt ki inkább a nap

Szombaton váltakoznak a gyengén felhős és borongós területek. Az anticiklon kedvez a köd kialakulásának, és alig fúj a szél, ezért nappal is megmaradhat az éjszaka képződő köd egy része – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Intézet.

Felhős, tartósabban ködös tájakra nyugaton mutatkozik nagyobb esély. Legfeljebb néhol fordulhat elő ködszitálás. Vasárnap kevesebb helyen és inkább már csak keleten valószínű, hogy kisüt a nap, és többfelé egész nap párás, ködös maradhat az idő.

Éjszaka általában 0 fok fölött alakul a hőmérséklet, csak a gyengén felhős, fagyzugos helyeken süllyedhet fagypontig a hőmérséklet. Kora délutánra a kevésbé felhős részeken 10-12 fokig melegedhet föl a levegő. Ez a hőmérséklet néhány fokkal magasabb az ilyenkor szokásosnál, viszont a tartósan ködös, felhős tájakon hidegebbre kell számítani.