Vágólapra másolva!
Marad az enyhe idő, mintha csak novemberben lennénk.
Vágólapra másolva!

Kedden napközben megszűnnek azok a ködfoltok, amelyek éjszaka a kevésbé felhős, szélvédett tájakon alakultak ki. Többnyire felhős lesz az ég a Dunántúlon és északon az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Hosszabb-rövidebb napos időszakokra keleten és délkeleten lehet számítani, de ott is megnövekszik a felhőzet. Néhol kisebb eső esik, főleg nyugaton és északon. Többfelé megélénkül a délkeleti szél.

A hőmérséklet kora délután 4 és 11 Celsius-fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb. Késő este 0, +5 fok lesz a jellemző, és szerda hajnalban sem lesz sokkal hidegebb, -1 és +5 fok közé hűl a levegő.

Ismét egy anticiklon

Az enyhe időnek az az oka, hogy magasnyomású zóna helyezkedik el a Skandináv-félszigettől a Kárpát-medencén át egészen Dél-Európáig. Az anticiklon területén általában változóan felhős az ég, de helyenként tartósabban megmarad az éjszaka képződött köd. A magasban ismét enyhébb, egyre nagyobb nedvességtartalmú levegő áramlik a Kárpát-medence fölé nyugat felől.

Emiatt a frontérzékenyek a melegfrontokkal járó tünetekre számíthatnak. Az esetleges fejfájás, migrén, levertség, fáradékonyság hátterében időjárási okok is lehetnek, alvási zavarok is előfordulhatnak. Ingadozhat a vérnyomás, csökkenhet a koncentrálóképesség.