Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Új ingatlanárrekord: 360 milliárd forint

Vágólapra másolva!
Korábban nem látott összegért cserélt gazdát Manhattanben egy A kategóriás irodaház. Az árrekord érthető: a Fifth Avenue-n a bérleti díjak is roppant magasak.
Vágólapra másolva!

A New York-i Fifth Avenue 666. számú épületéért 1,8 milliárd dollárt (360 milliárd forintot) fizetett új tulajdonosa. Egyedüli épületért ennél még sohasem adtak többet - áll a Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlan-tanácsadó cég közleményében.

A vevő Kushner Companies egy 41 emelet magas, 144 ezer négyzetméter alapterületű felhőkarcolót mondhat mostantól magáénak, amely Manhattanben az 52. és az 53. utca között helyezkedik el. Az épület eladója a Tishman Speyer Properties volt.

A Kushner Companies ingatlanholdingjának jelenleg része több mint 560 ezer négyzetméter irodai, ipari, kiskereskedelmi és lakóingatlan.

A Rockefeller Center közelében található Fifth Avenue 666.-ban az irodaterületen kívül megközelítőleg 8 ezer négyzetméter prémium kiskereskedelmi üzlet van, köztük olyanok, amelyek bérleti díja az egyik legmagasabb New Yorkban.

Az épület értékét tovább növeli a legfelső emeleten található exkluzív Grand Havana Room szivarklub, továbbá a 90 férőhelyes parkoló. Az irodabérlők között néhány jelentős pénzügyi szervezet és ügyvédi iroda is akad.

A Tishman Realty & Construction által 1958-ban átadott épületet 1998-ban, majd 2001-ben felújították. A Tishman Speyer Properties egy másik befektetőcsoporttal együtt 2000-ben vásárolta meg az épületet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről