Irodaház épül Ferihegy mellett

Vágólapra másolva!
Nemzetközi minták alapján a budapesti légikikötő mellett is lesznek A kategóriás irodák. A Quadrum bérleti díja nagyságrendileg hasonló lesz a város belső kerületeiben működő irodaházakéhoz.
Vágólapra másolva!

Az AIG/Lincoln 30 millió euró beruházással 22 ezer négyzetméteres irodaházat épít a Ferihegyi repülőtér mellett, az első ütem szerkezete már készül - mondta Schőmer Norbert fejlesztési igazgató sajtótájékoztatón szerdán.

A The Quadrum nevű projekt 6 ezer négyzetméteres első üteme egy év múlva lesz kész. A 419 férőhelyes mélygarázzsal rendelkező irodaház négyzetméterenkénti bérleti díja havi 14-15 euró lesz (plusz további 3,50 euró üzemeltetési költség). A projektet az MKB Bank finanszírozza.

Pados Gergely, az irodák kiadását intéző Cushman & Wakefield tanácsadója nemzetközi példákkal indokolta, hogy miért kell irodákat építeni a repülőterek mellé. Az amszterdami repülőtér mellett például, ahol a Microsoft helyi központja is van, 60 ezer négyzetméter felület áll rendelkezésre, és nincs egy kiadatlan négyzetméter sem. Moszkva repülőterei mellett 120 ezer, míg Szófiában 100 ezer négyzetméter iroda található.

Az amerikai AIG/Lincoln Európában 2,1 millió négyzetméternyi létesítmény fejlesztését és üzemeltetését végzi. Magyarországon eddig két logisztikai parkot (M1 és Airport) épített 136 ezer négyzetméteren, a kész irodaterület pedig 61 ezer négyzetmétert tesz ki. Jelenleg 68 ezer négyzetméter irodája épül, a legnagyobb létesítmény a Haller Garden 32 ezer négyzetméterrel.

Az AIG/Lincoln kereskedelmi létesítményt a világon először Magyarországon épített, ez a The Quadrum mellett 3 hete átadott 44 ezer négyzetméteres Market Central Ferihegy. Hasonló létesítmény áll előkészítés alatt Miskolcon (45 ezer négyzetméter) és Szegeden (28 ezer négyzetméter).