Geotermikus fűtés a Corvin-sétányon

Vágólapra másolva!
A tavasszal átadott Corvin Irodák I. után szerdán mutatták be a józsefvárosi Futó utca és Nagytemplom utca közötti, már szerkezetkész első lakóépületet, a Cordia Fontana Házat. A legnagyobb fővárosi építkezésen megkezdődött egy újabb lakóépület, a Cordia City Garden építése is.
Vágólapra másolva!

A Corvin-sétány területén egyszerre 240 ezer négyzetméteren folynak a munkálatok, három lakóépületen, illetve kereskedelmi és irodaingatlanokon. A már átadott Corvin Irodák I. után már szerkezetkész a sétány első lakóépülete, a Fontana Ház, és megkezdődött egy újabb lakóház, a City Garden építése is.

A hatalmas belső kertes épülettel a sétányon épülő otthonok száma elérte a 820 lakást. A Corvin mozitól a Nagytemplom utcáig tartó építkezés várhatóan jövő ősszel ér véget, ezzel a teljes városrészi rekonstrukció mintegy fele teljesül majd.

Itt kap helyet az a parkosított közterület, amelyet Robert Townshend világhírű angol tájépítő tervezett, és a fejlesztő reményei szerint szimbólumértékű rangot vív ki magának. Az első ütemben mintegy 4 ezer négyzetméternyi területet alakítanak ki, ízelítőt adva a sétány majdani hangulatából.

A 240 lakásos Cordia Fontana Ház különlegessége - az áttört homlokzat, illetve a fa, fém, kő, textil és üveg használata mellett - a geotermikus energia, amellyel az egyes lakások klimatizálását biztosítják. Az 1, 2, 3 szobás lakásoknak, az apartmanoknak és a tetőkertes, nagyméretű penthouse-lakásoknak már mind van gazdájuk, ők 2009 első félévében költözhetnek be igényes otthonaikba.

A csaknem kétezer négyzetméteres belső kertes Cordia City Garden lesz a Corvin-sétány negyedik, 346 lakásos épülete. A 30 négyzetméterestől a 4 hálószobás, 160 négyzetméteresig sokféle otthonból választhatnak az ide költözők.

Mivel a sétány a ház lábánál húzódik, a leendő tulajdonosok szolgáltatásokban nem szenvednek majd hiányt. Az alsó szinten emellett a Belváros egyik legnagyobb, közel 2600 négyzetméteres fitneszterme működik majd, melyben egy 25 méteres uszoda is helyet kap.