Kínai ingatlanbefektetőket vonz Londonba a gyenge font

Vágólapra másolva!
A London legdrágább kerületeinek ingatlanjait előszeretettel vásároló orosz mágnásokat várhatóan hamarosan felváltják a kínaiak - írja a Europe Real Estate szakportál, a CBRE nemzetközi ingatlan-tanácsadó cég friss tanulmányát idézve.
Vágólapra másolva!

A londoni piac prémium szegmensében ugyan mostanra gyakorlatilag visszaálltak az árak a válság előtti szintre - Westminsterben, Kensingtonban, Chelsea-ben fél év alatt 20 százalékos drágulást regisztráltak -, de a brit font gyengélkedése miatt a más valutával rendelkező vevők nagyon kedvező pozícióban vannak.

A pénztárcájában japán jennel, amerikai vagy hongkongi dollárral, szaúdi riállal érkező vevő most 25-36 százalékkal olcsóbban vásárolhat ahhoz képest, ahogy két évvel ezelőtt tehette volna. A CBRE szerint azonban a londoni luxus várhatóan az egyre gazdagodó kínai üzletembereket csábítja majd a legnagyobb számban.

A CBRE szakértője szerint a kereslet utóbbi időben tapasztalt felfutása mögött részben az áll, hogy sok tehetős szülő venne lakást egyetemista gyermekének a brit főváros jó hírű negyedeiben, a diák elhelyezését befektetési szempontokkal kombinálva.