Irakban mindenki mást akar
Itthon
Nagyvilág
Világgazdaság
Könyvek Irakról


A hadműveletekről

A stratégiai pontokról

Bagdadról


Katalógus

Irak

politika

modern harci repülőgépek

hadihajók

rakéták, bombák

kézifegyverek

vegyi fegyverek

különleges alakulatok

terrorizmus

ENSZ

NATO


500 iraki halott délen
2003. március 25., kedd, 13:46|Utolsó módosítás: 2003. március 25., kedd, 15:20

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Egy magas rangú amerikai katonai parancsnok jelentése szerint az utóbbi napokban az Irak déli részén dúló harcokban 500 iraki halt meg. A szintén délen lévő násziríjai úton az AFP tudósítója szerint 100 iraki halottat találtak. Ugyanakkor a BBC információi szerint 30 holttestet találtak ugyanezen az úton. A Bagdad elleni bombázásokban hétfő óta 16 iraki civil halt meg, 95 pedig megsebesült.Ajánlat


Az [origo] Irak-oldala
Friss hírek az iraki válságról SMS-ben

Az amerikai fegyveres erők páncélosai és gépesített alakulatai az ország déli részén történő előrenyomulásuk közben az utóbbi két napban mintegy 500 irakit öltek meg. Ezt egy magas rangú amerikai katonai parancsnok közölte kedd délután.

Az AFP tudósítójának helyszíni jelentése szerint 100 halottat találtak a Násziríjából Bagdadba vezető úton, a halottakról nem lehetett megállapítani, hogy katonák vagy civilek voltak-e. Azon az útvonalon feküdtek, amelyen kedden az amerikai tengerészgyalogosok haladtak át - írja a szemtanú francia  tudósító. A BBC jelentése szerint viszont 30 halottat találtak ezen az úton.

Az amerikai tengerészgyalogosoknak kedden délelőtt sikerült átkelni Násziríjánál az Eufrátesz folyón és a Szaddám-csatornán. Az amerikaiak már két napja próbáltak átkelni az Eufrátesz folyón. Kedden a reggeli órákban az amerikai tengerészgyalogosok és az iraki erők között heves harcok folytak.

Az amerikai és brit repülőgépek Bagdad elleni bombázásaiban hétfő óta tizenhat iraki polgári személy halt meg, kilencvenöt pedig megsebesült. Ezt közölte kedden az AFP francia hírügynökség szerint Muhammad Szaid asz-Szahaf iraki tájékoztatási miniszter.

(MTI)


Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemFórum

Az iraki háború

Irak következik?

Iraki figyelmeztetés Magyarországnak

Küszöbön Irak lerohanása

Nostradamus - Iraki háború?Korrupciós ügyben hallgatták ki Tárek Azizt

Hamis bombariadó a Nyugati pályaudvaron

Ukrajna kivonja katonáit Irakból

Egy napon David Holmes és az E-Z Rollers

Lisztes győztesen tért vissza a pályára