Irakban mindenki mást akar
Itthon
Nagyvilág
Világgazdaság
Könyvek Irakról


A hadműveletekről

A stratégiai pontokról

Bagdadról


Katalógus

Irak

politika

modern harci repülőgépek

hadihajók

rakéták, bombák

kézifegyverek

vegyi fegyverek

különleges alakulatok

terrorizmus

ENSZ

NATO


Szaddám sógorát vették őrizetbe
2003. május 26., hétfő, 21:23

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Szaddám Huszein volt iraki elnök egyik sógorát, nem pedig a vejét vették őrizetbe a hét végén Tikrítben az iraki amerikai erők - közölte hétfőn este a 4. amerikai gépesített lövészhadosztály szóvivője az észak-iraki Kirkukban.


Mint Josslyn Oberle őrnagy elmondta, a diktátor sógorát, Mulhana Hamud Abdul Dzsabart vasárnapra virradóra fogták el Szaddám Huszein szülővárosában, a Bagdadtól 175 kilométerre fekvő Tikrítben. A hadosztály parancsnoka, Raymond Odierno vezérőrnagy korábban azt közölte a sajtóval, hogy a férfi a volt elnök veje, később azonban kiderült, hogy Szaddám Huszein sógoráról van szó.

Abdul Dzsabart, aki nem szerepel az amerikai védelmi minisztériumnak azon a listáján, amely az 55 legkeresettebb iraki vezető nevét tartalmazza, a bagdadi nemzetközi repülőtéren lévő gyűjtőtáborba vitték kihallgatásra.

Mint a szóvivő az elfogás körülményeiről elmondta, egy járőröző amerikai helikopter vasárnapra virradóra figyelt fel egy nagy sebességgel száguldó gépkocsira Tikrít közelében. Az autóban a kiküldött járőr egy lábán és mellén lőtt sebekből vérző férfit talált, akit két társa a közeli kórházba igyekezett eljuttatni. Abdul Dzsabart a kórház egyik orvosa ismerte fel és azonosította.

A férfinél az amerikai katonák 300 ezer dollárt, 6 ezer dollárnak megfelelő iraki dínárt, három AK-47-es géppisztolyt és egy rakétagránátot találtak.

(MTI)


Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemFórum

Az iraki háború

Irak következik?

Iraki figyelmeztetés Magyarországnak

Küszöbön Irak lerohanása

Nostradamus - Iraki háború?Korrupciós ügyben hallgatták ki Tárek Azizt

Hamis bombariadó a Nyugati pályaudvaron

Ukrajna kivonja katonáit Irakból

Egy napon David Holmes és az E-Z Rollers

Lisztes győztesen tért vissza a pályára