Lázár igazságot szerezne Magyarországnak Brüsszellel szemben

Események

Lázár János sajtótájékoztatója
Lázár János
Vágólapra másolva!
Az épülő határzártól az illegális bevándorlók számának drasztikus csökkentését várja a kormány. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt is mondta: a 2010-ben ígért egymillió új munkahely felét a kormány teljesítette, a munkanélküliség pedig alig több, mint 7 százalék. Lázár szerint hiába marasztalta el Brüsszel Magyarországot az ágazati különadó miatt, a dohánygyárak így vagy úgy, de fizetni fognak. Így zajlott a 17 Kormányinfo.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül46 bejegyzés
15:57
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Épül már a kerítés a határban

Pintér Sándor és Hende Csaba is Mórahalom külterületén járt csütörtökön, ahol már elkezdték építeni a három méter magas határzárat.

Már épül a kerítés Mórahalom határában Fotó: Szabó Gábor - Origo

A kormány 6,5 milliárd forintot különített el az anyag- és munkaköltségekre. A tesztelésnek az is része lesz, hogy néhány önként jelentkező megpróbál átmászni a kerítésen.

16:01
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Határőrök is érintettek lehetnek

Bizonyára szóba kerül a tizenhetedik Kormányinfón az ukrán határnál kirobbant cigarettacsempészési ügy.

Az Origo megírta, hogy Lengyel Zoltán, Munkács polgármestere szerint a magyar határőrök is érintettek az ukrán határnál zajló cigarettacsempészetben.

16:09
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Aggódik a kárpátaljai helyzet miatt a kormány

A kormány múlt szombat óta figyelemmel és aggodalommal követi az eseményeket Kárpátalján - mondta Lázár János. A kabinet reméli, hogy a hatóságok úrrá lesznek a helyzeten - folytatta, és közölte, a kormány minden segítséget megad ahhoz, hogy a magyarok biztonságban érezhessék magukat.

16:11
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Kétszázezer illegális bevándorló jöhet?

Már 81 ezer illegális határátlépőről számolt be Lázár János miniszter az idei évben. Ezért úgy becsülte, minden korábbi becslésnél több, akár 200 ezer illegális bevándorló is érkezhet Magyarországra.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter utalt rá, hogy már elkezdődött a szerb határon a biztonsági határzár építése.

16:13
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Jövő kedden véglegesítik a kerítést

A 6 milliárdos költséggel építendő kerítés végleges formájáról a jövő kedden dönt a kormány - jelentette be a miniszter, aki emlékeztetett arra, hogy a próbakerítés négy különböző változatban épül, és ezek közül választják ki a legmegfelelőbbet.

Még nem döntöttek a végleges formáról Fotó: Szabó Gábor - Origo
16:15
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Beismert Lázár egy csúsztatást

Kezdeményezi a kormány a büntető törvénykönyv módosítását, így az őszi ülésszakban dönthet arról az Országgyűlés, hogy a jelenlegi szabályozással szemben ne csak szabálysértés, hanem bűncselekmény legyen az illegális bevándorlás - mondta Lázár.

Ezzel a miniszter elismerte, hogy kormányzati politikusok, és többször maga Orbán Viktor miniszterelnök is következetesen rosszul hivatkozott a jelenlegi szabályozásra, amikor bűncselekményről beszélt.

16:15
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Lázár már majdnem szakállas

Lázár János szokatlanul rövid hajjal, ám méretes borostával jelent meg a sajtótájékoztatón. Az eddigi gyakorlat szerint Giró-Szász András és Lázár János váltakozó borostával szokott tájékoztatót tartani. Ha az államtitkár hosszabb borostát eresztett, akkor Lázár teljesen megborotválkozott, amikor a miniszter borostát hagyott, akkor viszont Giró-Szász trimmelte arcszőrzetét rövidebbre.

Lázár János Forrás: kormany.hu
16:16
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Komolyan veszik a fenyegetést

A kormány komolyan veszi a terrorszervezetek balkáni fenyegetettségét, erről is szó lesz a jövő keddi kormányülésen, amivel egy időben tartják majd a Kormányinfót. 

16:18
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Beszámolót tart Wáberer György

Wáberer György logisztikai vállalkozó, kormánybiztos tájékoztatását is meghallgatja kedden a kormány, hogy a magyar fuvarozók versenyképességét javító döntéseket hozhasson - közölte Lázár. 

Hatezerrel kevesebb sofőr van Magyarországon, mint kellene - állapította meg a miniszter, aki különböző könnyítéseket, kedvezményeket említett lehetséges eszközként arra, hogy versenyképesebbek legyenek az ilyen típusú magyar vállalkozások.

16:20
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Félmillió új munkahely, félúton a céltól

A 2010-ben ígért egymillió új munkahely felét a kormány teljesítette, hiszen most félmillióval több a munkavállaló, mint öt éve, a munkanélküliség pedig alig több, mint 7 százalék - közölte Lázár. A miniszter szerint a növekedés nem csak a közfoglalkoztatásból származik.

A magyar reformok működnek Forrás: mrm.kormany.hu
16:22
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Felpörögtek a gazdaság motorjai

21 hónapja folyamatosan nő az ipari termelés Magyarországon - mondott egy újabb jó hírt a miniszter, aki szerint a gazdaság motorjai nem csak beindultak, hanem egyenesen felpörögtek.

Magyarország mind Brüsszel, mind pedig Berlin által szabott házi feladatot teljesítette - állapította meg Lázár.

SX4 S-CROSS típusú autók a Suzuki esztergomi gyárában Forrás: MTI/Beliczay László
16:25
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Megnyugodhat az ellenzék is

Jelentősen nő azoknak a családoknak a támogatása, akik gyermeket vállaltak vagy vállalnak - tért át egy másik témára a miniszter. Emlékeztetett a 3 éves kortól kötelező óvodáztatásra és arra, hogy a gyermekek 90 százaléka ingyen étkezhet.

A kormány mérlegeli azt is, hogy az ingyenes étkezés megvalósítható-e az általános iskolák alsó- és felső tagozatában is - tette hozzá. A miniszter kitért arra, hogy a gyermekszegénység és a gyermekéhezés miatt aggódó ellenzéki politikusok is megnyugodhatnak lassan.

Megötszöröződött a napközis Erzsébet-táborban részt vevő gyerekek száma Forrás: MTI/Vajda János
16:30
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Sok vád éri Magyarországot

Sok vád éri Magyarországot Brüsszel részéről - utalt Lázár János az Európai Bizottság e heti döntésére, mellyel egyes különadókról mondott negatív véleményt Brüsszel. A kormány egy gazdaságot átalakító lépését kérik számon - emlékeztetett.

A bizottság eljárást indított Magyarországgal szemben az élelmiszer-biztonsági díj miatt, ami idén mintegy 23 milliárd forintot jelentene a költségvetésben - emlékeztetett. Szerinte a kormányzati lépés a SPAR-nak fájt nagyon, fel is jelentette az országot.

A dohányiparra kivetett egészségügyi különadóval hasonló a helyzet - állapította meg Lázár, aki emlékeztetett arra, hogy ebben a kérdésben a Philip Morris jelentette fel Magyarországot.

Mindkét vita elé állunk, próbáljuk az igazunkat megvédeni - mondta Lázár, aki szerint az Európai Bizottság a SPAR és a Philip Morris érdekében lobbizik. 

16:33
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Van igény a nemzeti konzultációra

A nemzeti konzultációkra jelentős az igény - mondta Lázár János, aki kitért arra, hogy egymillió fölött van a bevándorlási témában tartott konzultáció visszaküldött válaszainak száma.

Emlékeztetett arra, hogy egyfajta konzultáció indult a bürokratikus eljárások, illetve azok költségeinek mérsékléséről, és eddig 235 ezer válasz érkezett.

16:34
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Késéssel ugyan, de megkapják

Késéssel ugyan, de megkapják a kórházak az egészségbiztosítótól a pénzt az elvégzett beavatkozások után - mondta Lázár.

Képünk illusztráció Forrás: MTI/Balázs Attila
16:35
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Miért jobb Andy Vajnának, mint másnak?

A kaszinók játékadót fizetnek, és mivel blokkot sem kötelesek adni, így nincs áfafizetési kötelezettség sem - magyarázta a múlt héten felvetődött kérdést tovább Lázár, kitérve Andy Vajna filmipari kormánybiztos kaszinóérdekeltségeinek kivételes helyzetére.

Blokk nincs, játékadó van Forrás: Origo
16:37
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Nem sért nemzetközi jogot

Nem sért Magyarország semmilyen nemzetközi egyezményt azzal, hogy bűncselekménnyé nyilvánítják az illegális határátlépést - mondta kérdésre válaszolva a miniszter.

A Heti Betevő önkéntes szervezet ételosztása bevándorlóknak a kelenföldi pályaudvaron Fotó: Polyak Attila - Origo
16:39
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Menekülttábor helyett sátor

Az ideiglenes határzár felépítése után nem lesz szükség hosszú távon a jelenlegihez hasonló méretű menekülttáborokra, ehelyett az ország több pontján sátortáborok létesülnek ott, ahol nem zavarják a helyi lakosokat - magyarázta a miniszter.

Giró-Szász András államtitkár szerint semmilyen nemzetközi jogi egyezményt nem sért Magyarország a sátortáboros elhelyezéssel. Mint mondta, máshol Európában is ilyen, a lakóövezeteken kívüli táborokat építenek.

A debreceni menekülttábor Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
16:40
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

A jegybank költekezését nem vizsgálják

A Magyar Nemzeti Bank költekezéseit Lázár János tudomása szerint nem vizsgálja Brüsszel.

16:43
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Bűncselekmény vs. szabálysértés

Súlyos a helyzet, emiatt indokolt, hogy bűncselekménnyé nyilvánítsák az illegális határátlépést - tért vissza a szigorítás ötletére Lázár, aki kérdésére válaszolva elismerte, hogy eddig a kormány és fideszes politikusok is bűncselekményről beszéltek, pedig nem az volt, csak szabálysértés. 

A büntető törvénykönyv tervezett szigorítását nem fogják kiplakátolni az embercsempészeknek - legalábbis az erre vonatkozó kérdésére kitérő választ adott a miniszter. 

16:46
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Indul a 600 milliós kampány

A kormányzati reformintézkedéseket, az elmúlt öt év gazdasági eredményeit mutatja majd be a 600 milliós kampány - mondta egy kérdésre Giró-Szász András, aki emlékeztetett, hogy ilyesmit a Gyurcsány-kormány is csinált, csak éppen ők a gazdasági világválság kellős közepén.

A kormányok mindig tájékoztatják a választókat, ez így volt, így van és így lesz a jövőben is - tette hozzá Lázár János.

A családi adókedvezmény is plakátra került Forrás: mrm.kormany.hu
16:49
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Lázár fenyegeti a Brüsszelhez fordulókat

A nemzeti trafikellátó szerződéseit hamarosan nyilvánosságra hozzák - jelentették be. Giró-Szász András megjegyezte, hogy a Philip Morris egy 5-6 milliárdos adót vitat.

Ha nem ebben az adónemben, akkor másban kell majd fizetni - tette világossá Lázár János. Megjegyezte: lehet az Európai Bizottsághoz fordulni, de akkor még többet kell fizetni.

100 milliárdba kerülhet évente a dohányzás okozta betegségek kezelése Forrás: MTI/Nav
16:51
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Kiszűrik, aki veszélyes

Fokozott a nemzetbiztonsági kontroll, hogy beazonosíthassák és kiszűrhessék a bevándorlók között azokat, akik veszélyesek lehetnek - mondta egy, a terrorfenyegetettségre vonatkozó kérdésre válaszolva Lázár. 

16:53
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Az Origo miatt rendelt el vizsgálatot Orbán

Szigorú vizsgálatot rendelt el Orbán Viktor annak kivizsgálására, hogy igazak-e az Origón megjelent hírek, miszerint az ukrán határnál a cigarettacsempészésben a magyar határőrök, hivatalos szervek is részt vettek - mondta az Origo kérdésére Lázár János.

Személyi következményekről majd a vizsgálat lezárulta után lehet beszélni, ha beigazolódnak ezek a gyanúk.

Képünk illusztráció Fotó: Tuba Zoltán - Origo
16:53
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Vizsgálják a dohánykereskedelmet is Brüsszelben

Lázár János újságírói kérdésre azt mondta, hogy Magyarország nem kapott kérdéseket a trafikellátóval kapcsolatban. Az viszont a bizottság szerdai közleményéből kiderült, hogy igenis vizsgálódnak ezen a területen is. 

"A Bizottság azt is vizsgálja, hogy a dohánytermékek forgalmazásáról szóló magyar törvények összeegyeztethetők-e az uniós joggal."

16:55
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Egyenruhások segítik az embercsempészeket

Egyenruhások közreműködésével is zajlik az embercsempészet, és valószínűleg szerb hivatalos szervek is részt vesznek ebben - tért vissza a korábbi témára Lázár János. 

16:56
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Nem törlik el az adót és a díjat

Nem a felügyeleti díjjal és a különadóval van problémája az említett két ügyben az Európai Bizottságnak, hanem azok mértékével - jelezte Lázár János, aki szerint éppen ezért az adónemet és a díjtételt nem törlik el.

Budapest, Bogdáni út Fotó: Bielik István - Origo
16:58
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Nem az számít, hogy mekkora

Folyamatosan csökken az államadósság, nem az abszolút szám számít, hanem annak a GDP-hez mért százalékos aránya, ami tart a 60 százalékos érték felé - mondta Lázár János arra a felvetésre, hogy az államadósság soha sem látott szinte, 25 ezer milliárd forintra nőtt.

17:00
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Bezzeg Bajnai idején

Csökken az államadósság mértéke, és kevesebbe is kerül az államadósság, ezért a kormánynak továbbra is az a célja, hogy előbb 70 százalékos szintre, majd még lejjebb, a 60 százalékos szint környékére nyomja le ezt - tette hozzá Lázár János.

Giró-Szász András arra is kitért, hogy a Bajnai-kormány idején sokkal többet kellett költeni államadósság-finanszírozásra.

17:03
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Elvándorlási hullám indulhat Kárpátaljáról

Kérdés, az ukrán kormány képes lesz-e fenntartani a rendet, emiatt elvándorlási hullám indulhat-e - kérdezték Lázárt, aki szerint ez az utóbbi napok legkomolyabb és legnehezebb kérdése.

A miniszter Orbán Viktorra utalva jelezte: a kormány érdeke, hogy a kárpátaljai magyarok Kárpátalján boldoguljanak, de az utóbbi napok eseményei aggasztóak.

Lázár szerint Magyarország kész segíteni mindenben, hogy az ukrán állam garantálja a területén élők épségét és biztonságát.

Ha ez nem sikerül, az arra az esetre érvényes kormányzati tervekről pedig egyelőre nem kívánt nyilatkozni a miniszter.

Fegyveresek és harckocsi egy kommandós ellenőrzőponton Munkácson 2015. július 13-án Forrás: MTI/Nemes János
17:05
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Nem a németek pénze kell

A magyar kormány célja, hogy úgy tegye rendbe a magyar gazdaságot, hogy azt ne a német adófizetők pénzéből tegye, szemben például a görögökkel - mondta Giró-Szász András.

17:07
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Kemény adót fizet a dohányipar

A dohányipar nagyon kemény adót fog fizetni, és abból kórház fog épülni - tette világossá Lázár János.

Egy tő dohányból nagyjából 700 szál, körülbelül 36 doboznyi cigaretta készíthető Forrás: MTI/Balázs Attila
17:09
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Kelet-Európa legjobbja akar lenni a hírszerzés

A magyar hírszerzést és az Alkotmányvédelmi Hivatalt 2002 után leépítették, ezzel szemben a kormány most megerősíti a nemzetbiztonsági és rendvédelmi szerveket - mondta Lázár János.

Közép-Európa legjobb hírszerzése legyen a magyar - ez a cél a miniszter szerint.

17:12
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Most megfogták Lázár Jánost

A termékbemutatókkal kapcsolatos törvényi szigorításra vonatkozó kérdéssel teljesen zavarba hozták Lázár Jánost, mert nem tudott erre mit mondani. Azt ígérte, hogy jövő hétre felkészül.

Giró-Szász András hozzátette: a KDNP vetette fel az ötletet, de azt hivatalosan nem tárgyalta a kormány.

Na nézzük, mit is vettünk Thinkstock
17:13
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Nem menekültek építik a falat

A jogi és törvényi lehetőség megvan arra, hogy menekültekkel építtessék fel a szerb-magyar határzárat, de mégis inkább a honvédség építi majd - mondta egy kérdésre Lázár János.

17:15
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Dúl az aszfaltkeverő-vita

Aszfaltkeverő-vita van, mert az Európai Bizottság szerint versenykorlátozó felhívások jelentek meg a 2010 előtti években, ez pedig Brüsszel szerint a kartellezésre is alapot adhatott - magyarázta Lázár, miért állnak az útépítési beruházások.

Szerinte az Európai Bizottság nem méltányos és nem fair ebben az eljárásban, mert 5-6 éves ügyeket vesz elő, túlzó állításokat tesz. Ezért "most azon csatározunk, hogy igazságot szerezzünk Magyarországnak" - mondta a miniszter.

Aszfaltozó munkások dolgoznak a kánikulában Forrás: MTI/Máthé Zoltán
17:17
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Igazuk van a Quaestor-károsultaknak

A BEVA ügyfeleinek valóban csak 20 ezer eurós betétjük 90 százalékát téríti meg - mondta Giró-Szász András arra, hogy több Quaestor-károsult panaszkodott arra, hogy nem a teljes pénzét kapta meg. Az államtitkár szerint ez a 90 százalékos korlát 20 éve így van, ezt a betétesek is tudták. 

17:19
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Szabad kezet kapott Zombor Gábor

Szabad kezet adott a kormány Zombor Gábor egészségügyi államtitkárnak a lombikbébiprogram ügyében, ami azt jelenti, hogy a kormány célja, hogy ebbe a tevékenységbe bevonja a piaci szereplők mellett az államot is.

A lombikbébi-eljárásokra specializálódott Kaáli Intézet debreceni laborja Forrás: MTI/Oláh Tibor
17:21
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Hajrá! - üzenték a kétfarkúaknak

Hajrá! - mondta kórusban Lázár János és Giró-Szász András arra a kérdésre, mit szólnak a Magyar Kétfarkú Kutya Párt ellenplakát-akciójának újabb hullámához.

Arra is kitértek, hogy az ő plakátjaik sem kerültek többe, mint a kétfarkúaké, csak a nettó 300 milliós keretből más típusú hirdetésekre is költöttek.

Forrás: Facebook/MKKP
17:23
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Majd ha lesz ideje, elolvassa Borókait

Lázár János majd akkor olvassa el Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztőjének írását, ha lesz ideje - mondta a témában felvetődött sokadik kérdésre a miniszter. Nem tudott véleményt mondani a cikkről, mert nem olvasta.

17:25
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

A gyerekek más elbírálás alá esnek

A gyereket ne keverjük össze az illegális bevándorlókkal, még ha az embercsempészek igyekeznek ezt ki is használni - tért vissza a bevándorlás kérdésére Lázár János.

Az illegális bevándorlók többsége egyedülálló férfi - tette hozzá Giró-Szász András.

A Heti Betevő önkéntes szervezet ételosztása bevándorlóknak a Keleti pályaudvaron Fotó: Polyak Attila - Origo
17:28
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Andy Vajna is magyar ember, nem?

Megvizsgálja a kormány, milyen szerepe lehet az informatikának a kaszinók játékadóalapját képező bevételeinek hatékonyabb ellenőrzésére - válaszolta Lázár arra a felvetésre, hogy a kaszinók játékgépei nincsenek bekötve a NAV-hoz.

Andy Vajna is magyar ember, nem, mi a baj vele? - kérdezett vissza Lázár János arra a kérdésre, hogy a kormánybiztos kaszinókból származó jövedelmei külföldi cégben kötnek ki, és nem itthon költik el azt az összeget.

A kormányt nem zavarja, ha valaki profitra tesz szert, az irigység kultúrája távol áll tőle - tették hozzá.

Andy Vajna Fotó: Valuska Gábor
17:31
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Lázár szerint egy szegény is sok

Nem a kormány, hanem az Eurostat és a KSH szerint van 1,9 millió szegény ember - állapította meg egy értelmezési vita végén Giró-Szász András.

Lázár János szerint ez a szám is jóval több annál, amennyit a kormány szeretne, mert egy szegény is sok. 

Kismértékben, de csökkent ráadásul a szegények száma Magyarországon - tette hozzá Giró-Szász András, aki szerint a kormány célkitűzése, hogy munkahelyteremtéssel csökkentse a szegénységet.

17:35
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Hitelből nem lehet jólét

Nettó 78 ezerért dolgozom ápolónőként - ezt az ellenplakát-feliratot olvasta fel egy újságíró a még csak most induló kormányzati sikerkampányra reagálva. Erre Lázár János úgy reagált, minden véleményt szívesen vesznek, örül, ha diskurzus indul fontos társadalmi kérdésekben.

MRM-ellenplakát Forrás: haopepe.tzumblr.com

Giró-Szász András ehhez azt tette hozzá, hogy kis lépésekben, folyamatosan halad a kormány, hogy jobb életszínvonalat biztosítson, ezt szolgálják az ágazati béremelések és az életpályamodellek. De - hívta fel a figyelmet - a korábbi gyakorlattal szemben a jólétet nem szabad hitelből fedezni.

Az eredeti MRM-plakát Forrás: mrm.kormany.hu
17:39
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Mélységében hozzányúlni az oktatáshoz

Hat éve nem írtak ilyen rossz matematikaérettségit a diákok - vetette fel egy újságíró, mire Lázár János inkább onnan közelítette meg a kérdést: mégis milyen az oktatás minősége, ezt szerinte a szülőknek kell megkérdezniük az oktatóktól.

Komoly fejtörés Forrás: Origo

Giró-Szász András szerint ezért is vágott bele a kormány három éve a közoktatás átalakításába, mert korábban is látszódtak hasonló problémák. "De nyilván tönkretenni gyorsabban lehet valamit, mint megjavítani."

Lázár János szerint az oktatás tartalmáról folyó vitáról nehéz beszélni egy megosztott társadalomban. Úgy vélte, az iskolák infrastrukturális fejlesztése és a tanárok életpályamodelljének megteremtése után lehet arról beszélni, hogy mélységében, tartalmában is hozzányúljanak az oktatáshoz.

17:41
július 16, 2015
Vágólapra másolva!

Ötöt kell csak aludni

Véget ért a tizenhetedik Kormányinfó, a következőre viszont nem kell várni egy hetet, mert már a jövő kedden - egy időben a szerdáról korábbra hozott kormányüléssel - megtartják.

Lázár János Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd