Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az azonnali kérdések órájában baloldali képviselők felvetéseire reagál. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül16 bejegyzés
14:06
december 06, 2021
Vágólapra másolva!

Azonnali kérdések órája

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az azonnali kérdések órájában baloldali képviselők felvetéseire reagál.

14:07
december 06, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A kommunisták megszüntetnék a csokot

A Jobbik alapító nyilatkozatában az van, hogy a kommunista utódpárt ellen jött létre, most mégis szövetségre léptek velük - emlékeztette Orbán Viktor Jakab Pétert, a Jobbik elnökét a Parlamentben. A kormányfő az azonnali kérdések órájában legutóbb, október 25-én arról is beszélt, hogy mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a paksi bővítés határidejét tartsák, mert sikeres klímapolitikát csak atomerőművekkel lehet biztosítani.

14:07
december 06, 2021
Vágólapra másolva!

Márki-Zay több ezer embert tenne az utcára és megszüntetné a rezsicsökkentést

A fővárosi városháza és az ingatlanok eladása körüli ügyek jól mutatják, mire számíthatunk a baloldaltól, ha rajtuk múlna, ismételten kiárusítanák az országot - mondta Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője napirend előtt az Országgyűlésben hétfőn. Téma volt még Márki-Zay Péter botrányos kijelentéssorozata, valamint a rezsicsökkentés is.

14:56
december 06, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor Jakabnak: Köszönöm, hogy nem hívott meg egy intellektuális versenybe

Orbán Viktor Jakab Péternek (Jobbik) azt válaszolta, hogy köszönöm, hogy nem hívott meg egy intellektuális versenybe, és boldog mikulást is kívánok. Nézzen körül, hogy akikkel együtt ül, azok vették el a 13. havi nyugdíjt és egyhavi fizetést, valamint 10 százalék feletti munkanélküliséget csináltak, ők vágták meg a családtámogatási rendszert, és ők csalták devizahitelbe a családokat. Mi mentettük ki őket - tette hozzá, és a forint árfolyamváltozása ne tegye tönkre őket. A mostani minimálbérből pontosan kétszer annyi benzint lehet vásárolni, mint az Ön szövetségeseinek az idejében. 

14:58
december 06, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Az Önök programja az áremelkedések programja

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Ön rosszul van tájékoztatva a saját programjukról. A kormányfő rámutatott arra, hogy a baloldali blokk meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést. Idézem Önöket, fogyasszanak kevesebb vizet, gázt, áramot és vegyen kisebb autót. Az Önök programja az áremelkedések programja, amit követelnek, azt mi képviseljük, de sajnos Ön ide nem ülhet át. 

15:03
december 06, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A PCR-teszt semmin sem segít, csak az oltás segít

Orbán Viktor Harangozó Tamásnak (MSZP) azt válaszolta, hogy a PCR-teszt semmin sem segít, csak az oltás segít. Mindenkit arra bíztatott a kormányfő, hogy oltassa be magát. Jó lenne olyan készletgazdálkodást kialakítani, amikor nem kell megsemmisíteni semmit, de ilyen nagy számok esetén ez lehetetlen. Mindenből van elegendő, így kórházi ágyból, lélegeztetőgépből, gyógyszerekből, oltásokból és PCR-tesztekből - tette hozzá. 

15:05
december 06, 2021
Vágólapra másolva!

Jó munkát végeznek az egészségügyi dolgozók

Orbán Viktor arról is beszélt, hogyha azonos módszerrel nézzük az egészségügyi statisztikákat, akkor semmi szégyellnivalója nincsen az országnak. Aki arról beszél, hogy többen halnak meg Magyarországon, mint máshol, az azt állítja, hogy az egészségügyi dolgozók rossz munkát végeznek. Én igenis megvédem Őket, mert ez nem igaz, és nagyon jó munkát végeznek - tette hozzá a kormányfő. 

15:09
december 06, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor a baloldalnak: Miért akarják eltörölni a rezsicsökkentést?

Orbán Viktor Szakács Lászlónak (MSZP) azt válaszolta, hogy egész Európában és az Egyesült Államokban is magas az infláció. Nem a magyar jegybank a hibás ezért - tette hozzá. Miért akarják eltörölni a rezsicsökkentést, és piaci árakon megszabni, ha le akarják törni az inflációt? - tette fel a kérdést a kormányfő. Nem lenne helyes inkább támogatni a kormány rezsicsökkentési politikáját? Önök nem támogatják a benzinár-csökkentést sem - hangsúlyozta a kormányfő.  

15:11
december 06, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Visszafizetjük a 13. havi nyugdíjat, amit a baloldal elvett

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a forint vásárlóértékének a megőrzéséért a jegybank felel. Nemcsak rezsit csökkentünk, hanem emeljük a béreket is, hogy így lehessen kiküszöbölni az inflációt - tette hozzá. Soha ilyen minimálbér-emelés nem volt, és visszafizetjük a 13. havi nyugdíjat, amit a baloldal elvett. 

15:15
december 06, 2021
Vágólapra másolva!

5 százalékos lesz a nyugdíjemelés 2022-ben

Orbán Viktor azt mondta Schmuck Erzsébetnek (LMP), hogy Ön azokkal van szövetségben, akik elvették a 13. havi nyugdíjat, és tönkretették a magyar nyugdíjasokat. 2002-2010 között 4 százalékkal csökkent a nyugdíj reálértéke, míg 2010 óta 10 százalékkal nőtt a nyugdíj reálértéke. A kormányfő közölte, 2022-ben az infláció 5 százalékos lehet, és ezért a nyugdíjemelés nem 3, hanem 5 százalék lesz. 

15:18
december 06, 2021
Vágólapra másolva!

A kormány betartja a nyugdíjasokkal kötött megállapodást

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy 2010-ben egy romhalmaz volt az ország, és ezért nem tudtak lépni több fontos területen. Én már az első napon adtam volna 14. havi nyugdíjat, de erre a válság során nem volt lehetőség - tette hozzá. Mi a nyugdíjasokkal szövetséget kötöttünk és ezt be is tartjuk. 

15:25
december 06, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor gratulált a Párbeszédnek a Városháza tervezett eladásához

Orbán Viktor Tordai Bencének (Párbeszéd) azt válaszolta, hogy gusztustalan módon támadta az egészségügyi dolgozókat. Hősies munkát végeznek a dolgozók az egészségügyben.Uszítanak és izgatnak a keleti vakcinák ellen, miközben Önök is megszavazták az egészségügyi jogviszonyról szóló törvényt - tette hozzá. A kormányfő arról is beszélt, hogy a szakdolgozók bére ebben a ciklusban 72 százalékkal nőtt, és amikor Önök kormányoztak akkor elvették a 13. havi bérüket. Gratulálok a Városháza tervezett eladásához, és ahhoz, hogy ingatlanügynöknek egy volt miniszterelnököt sikerült szerződtetni - mondta a kormányfő a lopásokkal kapcsolatban. Remélem sohasem fognak kormányozni, mert akkor a parlamentet is eladnák - zárta a miniszterelnök.  

15:28
december 06, 2021
Vágólapra másolva!

Fővárosi ingatlanmutyi: Már 14 ügyben folyik eljárás

Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője a budapesti ingatlanügyekről kérdezte a belügyminisztert. A Karácsony Gergely vezette önkormányzat mindent eladna, a Városháza tele van korrupciós ügyekkel. Kontrát Károly válaszában azt mondta, a fővárosi ingatlanmutyiról közölte, 11 büntetőeljárás van folyamatban, de mostanra 14 ügyre nőtt az eljárások száma.  

15:41
december 06, 2021
Vágólapra másolva!

10 százalékos béremelést kapnak a pedagógusok

Orbán Viktor Andre Balázsnak (Jobbik) azt válaszolta, hogy a pedagógusbérek szintjén változtatni kell. Jövőre 10 százalékos béremelés lesz, és a következő időszakban pedig meg akarják ismételni azt az intézkedést, amit 2013-14-ben megtett a mostani kormány - hangsúlyozta a kormányfő. Az Önök szövetségesei, a Baloldali Blokk 2010-ben 1400 milliárdot fordított közoktatásra, míg most 72 százalékkal többet költ a kabinet erre a területre - ismertette Orbán. 

15:44
december 06, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán: Hogyan vegyük komolyan Önt ezután?

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Önök azokkal fogtak össze, akik elvették az egyhavi fizetést. Miért lenne jó az, ha visszatérnénk a múltba? - tette fel a kérdést. A kormányfő felidézte, hogy Ander korábban kizárta az együttműködést Gyurcsányékkal. Hogyan vegyük komolyan Önt ezután? - tette fel a kérdést Orbán. 

15:52
december 06, 2021
Vágólapra másolva!

Vége az azonnali kérdések órájának

Véget ért az azonnali kérdések órája. Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.