Vágólapra másolva!
Orbán Viktor idén az 1956-os forradalom egyik legjelentősebb helyszínén, Veszprémben mondja el október 23-i beszédét.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül18 bejegyzés
16:40
október 23, 2023
Vágólapra másolva!

Veszprémben beszél Orbán Viktor

Orbán Viktor idén az 1956-os forradalom egyik legjelentősebb helyszínén, Veszprémben mondja el október 23-i beszédét.

16:41
október 23, 2023
Vágólapra másolva!

Háromtól kezdődik a közvetítés

Orbán Viktor hétfőn délután három órakor kezdi meg idei beszédét a közösségi oldalán közzétett bejegyzés szerint.

16:45
október 23, 2023
Vágólapra másolva!

A magyarok sorsáról a magyarok fognak dönteni - ezek voltak Orbán Viktor legjelentősebb október 23-i beszédei

A magyar szabadság és függetlenség megtartásának és hazánk szuverenitásának az erősítéséről szóltak Orbán Viktor kormányfő elmúlt években elmondott október 23-i beszédei. Haza csak ott van, ahol hazafiak is vannak - hangsúlyozta többször is a miniszterelnök. Az ötvenhatosoknak köszönhetjük, hogy a történelem sötét óráiban, a szovjet megszállás alatt is "megőrizhettük a tartásunkat, felemelhettünk a fejünket", mert volt mire és kikre büszkének lenni - idézte fel többször is. 

16:47
október 23, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Terepszemle

Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán Veszprémből jelentkezett be, ahol ma 15.00 órától beszédet mond.

16:57
október 23, 2023
Vágólapra másolva!

Kezdődik Orbán Viktor beszéde

Kezdődik Orbán Viktor kormányfő beszéde Veszprémben! 

16:58
október 23, 2023
Vágólapra másolva!

Élőben a kormányfői beszéd

16:59
október 23, 2023
Vágólapra másolva!

Veszprém előrement 1000 évvel ezelőtt is

A magyar szabadságharc napján Veszprémből köszöntik a teljes világ magyarságát - kezdte beszédét Orbán Viktor. A kormányfő felhívta a figyelmet arra, hogy már október 22-én létrejöttek Veszprémben a forradalmi szervezetek, előbb ébredtek, szeretnek a dolgok elébe menni. Veszprém előrement 1000 évvel ezelőtt is - tette hozzá. 

17:00
október 23, 2023
Vágólapra másolva!

Méltó és igazságos, hogy ma itt, Veszprémben hajtunk fejet a szabadságharcosok előtt

Orbán Viktor szerint minden településnek megvan a maga 56-ja, és mindegyik történet része a teljes forradalomnak. Méltó és igazságos, hogy ma itt, Veszprémben hajtunk fejet a szabadságharcosok előtt - tette hozzá. 

17:02
október 23, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Egy egész nemzet állt a vérpadon

Mintegy 3000-en halhattak meg, 20 ezren sebesültek meg és több mint 200 embert végeztek ki a megtorlás során - összegezte az 1956-os számokat Orbán Viktor. 1956 valóban az egész nemzet közös szabadságharca volt, mert a kivégzettek között minden társadalmi csoport szerepelt, minden életkorban. Egy egész nemzet állt a vérpadon - tette hozzá. 

17:05
október 23, 2023
Vágólapra másolva!

1956 az európai Magyarország utolsó esélye volt

Brusznyai Árpádról (veszprémi forradalmár) azt mondta a kormányfő, hogy értette az idők szavát, és ha a magyaroknak osztanak lapot, akkor fel kell venni. 1956 az európai Magyarország utolsó esélye volt, hogy kiszakítsa magát a bolsevik szocializmus világából. Brusznyai is tudta, ha nem sikerül kiszállnunk, akkor az egész ország a kommunista társadalom blokkjába kerül, és nem lehetett tudni, hogy túléli-e a szovjet megszállást a magyar nemzet. 

Orbán Viktor közölte, meg kellett próbálni. 1956 nem az elnyomottak dührohama volt, hanem józan és mértéktartó, valamint felelősségteljes mozzanat volt - tette hozzá. 

17:08
október 23, 2023
Vágólapra másolva!

Lovagias nép a magyar

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Brusznyai nem engedte a diktatúra martalócaival szembeni utcai elégtételt sem, gátat vetett az indulatoknak. A szabadságharc leverése után a kommunisták kivégezték, mert ártatlan volt. Brusznyai sorsa igazi magyar sors, a mi sorsunk. 

A kormányfő szerint a magyar lovagias nép, és ez az észszerűség rovására megy, és azok törnek ellenünk, akiket korábban védtünk. Védtük Európát a migrációt ellen, és szót emeltünk a béke mellett - mondta a kormányfő. Köszönetet és méltánylást sohasem, míg hátbatámadást és baráti tüzet gyakorta kaptunk - mondta a kormányfő. Brusznyai 33 éves volt, amikor kivégezték, pedig ártatlan volt, és még az emlékét is üldözték.  

17:12
október 23, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: 1956 végül 1990-ben győzött

Orbán Viktor felidézte, hogy gimnáziumi évei alatt sem hallotta Brusznyai nevét, de nagy bűnnek hosszú az árnyéka. A gyilkosoké a megvetés és a felejtés, míg Brusznyai az örök emlékezet és főhajtás. 

A kormányfő szerint a dicsőség nem jelenti azt, hogy elsétáljunk a kínos tanulságok elől. Tudjuk, hogy a hazaárulók is a nemzetünk részei, és benne vannak a történelmünkben.  

Október 23-át itt is november 4-e követte. 1956 végül 1990-ben győzött - mondta Orbán. 1956 öröksége nélkül nem győzhettünk volna, és a szabadságharcban kivégzettek adták a legerősebb fegyvert - tette hozzá. 

17:16
október 23, 2023
Vágólapra másolva!

"Rájuk kellett mutatnunk, hogy a király meztelen"

A rendszerváltáskor a kommunistáknak csak akkor volt esélye ép bőrrel átlépni a demokrácia korszakába, ha bevallják a legnagyobb bűnüket. Nyilvánosan kellett eltemetniük az 1956-os áldozataikat, és a lelkük ezzel felszabadult - mondta a kormányfő. Orbán Viktor felidézte, hogy az MSZMP utódpártja teljesen összetöpörödött, majd pedig a másik utódpárt is ott végzi, amit 1956 szelleme kíván. A történelmi számlát előbb vagy utóbb meg kell fizetni - mondta. Rájuk kellett mutatnunk, hogy a király meztelen, és nem kerülheti el az emberek ítéletét.   

Az ítéletet egy szabad és demokratikus választáson mondták ki - tette hozzá. Úgy váltottuk le a kommunistákat, hogy nem volt polgárháború, és elkerültük az ország gazdasági és politikai összeomlását. Nálunk egyszer sem kellett előrehozott választást tartani, és mi vagyunk a legstabilabb ország Európában. 

17:19
október 23, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A nyugatiak számára a szabadság menekülést jelent

1956 győzött, és visszacsatlakoztunk az európai népek közösségébe - mondta Orbán Viktor. Európa, ahová visszaérkeztünk, az már nem az a hely, ahonnan kiszakítottak minket. 

Most szembe kell néznünk azzal, hogy mást értünk szabadság alatt, és különbözőképpen látjuk a szabad világot is - tette hozzá. A nyugatiak számára a szabadság menekülést jelent; szabadulj meg attól, amiben születtél, az identitásodtól, a nemedtől. Mi ennek az ellenkezőjére vágytunk, hogy azok legyünk, amiknek akarunk lenni - hangsúlyozta a kormányfő. A szabadság megérkezés és hazatalálás, vállald, hogy magyarnak és kereszténynek születtél - tette hozzá. 

17:22
október 23, 2023
Vágólapra másolva!

A Szovjetunió reménytelen volt, míg az Unió még nem az

Orbán Viktor rámutatott arra is, hogy a magyarok számára a szabadságharc kötelezettség, és védeni kell, mert védeni kell azt. Ezt tudták a régi nagyok: Istvántól az '56-osokig. Előfordul, hogy a történelem ismétli önmagát: ami először tragédia volt, az másodjára komédia. Moszkva tragédia volt, míg Brüsszel egy rosszul sikerült kortárs paródia - tette hozzá. Míg amit Moszkva fütyült, azt kellett táncolni, míg ha Brüsszel fütyül, akkor nem kell táncolni.  

A Szovjetunió reménytelen volt, míg az Unió még nem az - tette hozzá.

17:24
október 23, 2023
Vágólapra másolva!

Ezért fontos Veszprém

Moszkva javíthatatlan volt, az EU megjavítható - mondta a kormányfő. Lesznek még európai választások is. Brusznyai Árpád az '56-os hősök otthona, ma Európa kulturális fővárosa - hívta fel a figyelmet a kormányfő. Ez pedig egy komoly biztatás. 

17:26
október 23, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A múlt nem mögöttünk, hanem alattunk van, mert azon állunk

Orbán Viktor szerint nem szabad hiábavalóvá tenni az 1956-os hősök tetteit. Ma Veszprém megmutatja a magyar kultúrát egész Európának. A megmaradás legfontosabb törvényét a mai napig tudják a magyarok: a múlt nem mögöttünk, hanem alattunk van, mert azon állunk. 

17:26
október 23, 2023
Vágólapra másolva!

Véget ért a kormányfő ünnepi beszéde

Véget ért a kormányfői beszéd, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.