Négy év után sincs gyanúsított a Fenyő-gyilkosság ügyében

Vágólapra másolva!
Az 1998. februári Fenyő-gyilkosság ügyében a rendőrség még mindig nem talált senkit, aki gyanúsítható lenne a gyilkosság elkövetésével és a felbujtással. Ugyanakkor a rendőrség a nyomozás 2002-ig való meghosszabbítását kéri.
Vágólapra másolva!

A Fenyő-gyilkosság ügyében folytatott nyomozás határidejének meghosszabbítását kérte az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága. A Legfőbb Ügyészség válasza erre a hétre várható, hiszen a nyomozás határideje eredetileg október 11-én lejár. Ha a Legfőbb Ügyészség hozzájárul a folytatáshoz, akkor már négy év időtartamú lesz a nyomozás.

Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője az [origo]-nak elmondta, hogy nem azért kérik a nyomozás határidejének meghosszabbítását, mert esetleg a látókörükbe került volna valaki, aki később gyanúsított lehet, hanem azért, mert a nyomozás még mindig teljesen eredménytelen. Ennek ellentmond a Blikk mai cikke, melyben rendőrségi információkra hivatkozva arról számolnak be, hogy egyre erősebb a gyanú, hogy Fenyő Jánost egy magyar vállalkozó gyilkoltatta meg, aki üzleti összetűzésbe került vele. Garamvölgyi komolytalannak nevezte a Blikk információit, és közölte: nincs konkrét személy, aki a jövőben gyanúsítottként merülhetne fel.

Fenyő Jánost, a Vico Rt. alapítóját és tulajdonosát 1998. február 11-én gépkocsijában géppisztolysorozattal lőtték agyon a Margit utcában. A gyilkosságnak rengeteg szemtanúja volt, és a gyilkos fegyver is a helyszínen maradt, de eddig csak a tettes vagy tettesek gépkocsiját sikerült azonosítani.

[origo]

Korábban:

Folytatódó nyomozás Fenyő János gyilkosa után