Vágólapra másolva!
Magyarországon nincs terrorveszély, de az egészségügyi kormányzat kidolgozott egy vészforgatókönyvet, hogy ha mégis bekövetkezne a támadás, ne legyen tömeges a fertőzés. A kabinetülés előtt a BM-ban járt az amerikai nagykövet, aki feltehetőleg újra az F-16-osok mellett lobbyzott.
Vágólapra másolva!

Az esetleges bioterror-veszély volt a legfontosabb témája a nemzetbiztonsági kabinet keddi ülésének a Belügyminisztériumban. Pintér Sándor belügyminiszter az ülés után elmondta, hogy a megállapították: Magyarországot nem fenyegeti terrorveszély. Az egészségügyi tárca mindenesetre kidolgozott egy forgatókönyvet, amely segítségével magakadályozható, hogy egy esetleges támadás után ne történjen tömeges fertőzés. A részleteket azonban nem hozták nyilvánosságra.

A nemzetbiztonsági kabinet ülése előtt felkereste Pintér Sándor belügyminiszter Nancy Goodman amerikai nagykövet, aki feltehetőleg a vadászgéptender ügyében újra az amerikai F-16-os vadászgépek mellett lobbizott. Pintér ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy komolytalan lenne, ha a svédekkel folytatott és éppen felgyorsult tárgyalások közben újra az amerikai ajánlatot venné elő a kabinet. Mint ismeretes nemrégiben a kabinet tagjai úgy határoztak, hogy Svédországtól a svéd-brit együttműködésben gyártott Gripen vadászgépek bérlésével fejlesztik a magyar légierőt. A legnagyobb rivális Egyesült Államok a döntés után újabb ajánlattal állt elő.

[origo]