Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Egy rendőr is tudott a 30 milliós biztosítási csalásról

Vágólapra másolva!
Több mint 30 millió forintos biztosítási csalással gyanúsítanak négy férfit Kecskeméten. A gyanúsítottak az elmúlt két évben autójavításokról kiállított számlák alapján több biztosítótársaságnál utaltattak át kártérítéseket. Az eljárás során kiderült, hogy egy rendőr is tudott az ügyről.
Vágólapra másolva!

A gyanú szerint a káresemények egy részénél a 40 éves helvéciai, a két 31 éves és egy 28 éves kecskeméti lakos szándékosan megrendezett koccanásos baleseteket kreált. Volt olyan alkalom is, amikor a koccanásos baleset csak a kárjelentőn létezett, ilyen alkalmakkor a gépkocsikon lévő hibátlan elemeket cserélték ki töröttre, és úgy mutatták be a biztosítóknál.

A számlákat egy kecskeméti autókereskedéssel foglalkozó kft. nevében állították ki, és az állítólagos káresemények kapcsán felmerült kártérítéseket az egyik gyanúsított magánszámlájára utaltatták át. A magánfolyószámla-számot a már említett kft. folyószámlájaként tüntették fel a biztosítóknál, amire időközben összesen 30 800 000 Ft. halmozódott fel.

Az eljárás során kiderült, hogy egy, a Kecskeméti Rendőrkapitányságon dolgozó baleset-helyszínelő rendőr is tudott a megrendezett koccanások valódi hátteréről, és anyagi ellenszolgáltatást kapott a balesetek helyszínén végzett vizsgálatot követően. Őt felfüggesztették állásából, ellene vesztegetés gyanúja miatt tett feljelentést az Ügyészségi Nyomozó Hivatal.

A négy gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte csütörtökön a Kecskeméti Városi Bíróság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről