Vágólapra másolva!
Tasnádi Péter hétfőn a NapTv Kereszttűz című műsorában azt állította, hogy a Belügyminisztérium az [origo]-n letiltatott egy közvélemény-kutatást, amely arról kérdezte az olvasókat, hogy neki vagy Pintér Sándornak hisznek az olvasók. Ilyen szavazás azonban egyáltalán nem volt, így az [origo] visszautasította a vádakat. Tasnádi Péter az [origo] társalgójában elismerte, hogy tévedett.
Vágólapra másolva!

A Naptévé Kereszttűz című műsorában hétfőn Tasnádi Pétert, a maffiavádak alól első fokon felmentett vállalkozót kérdezte három újságíró. Tasnádi itt azt állította, hogy a Belügyminisztérium az [origo]-n letiltatott egy közvélemény-kutatást, mely arról kérdezte meg az olvasókat, hogy elhiszik-e, hogy Tasnádi azért van börtönben, mert Pintér Sándor belügyminiszter ellenlábasa volt az üzleti életben.

Bánó András újságíró azt kérdezte Tasnádi Pétertől, hogy szerinte a közvélemény mit gondol most róla, mire a vállalkozó azt felelte, hogy erről közvélemény kutatást kellene készítenie a NapTv-nek. Eztután azt mondta: "A közvélemény már válaszolt, mert az [origo]-ban 2 napig ment egy közvélemény-kutatás, de a Belügyminisztérium letiltatta, de a kezemben van, bármikor be tudom mutatni." Majd így folytatta: "Az volt a kérdés: Elhiszi-e, hogy Tasnádi Péter azért van börtönben, mert Pintér Sándor ellenlábasa volt az üzleti életben, vagy Pintér Sándornak hisz. 92 százalék arra szavazott, hogy azért van bent, mert Pintér Sándor ellenlábasa, és 8 százalék pedig, valószínűleg rendőrök vagy Pintér Sándor hozzátartozói azt mondta, hogy Pintér Sándornak van igaza."

Tasnádi állítása nem felel meg a valóságnak, ugyanis az [origo]-n egyáltalán nem volt szavazás Tasnádi Péterrel kapcsolatban. Az [origo]-t kiadó Axelero Internet média igazgatója, Krecz Tibor ezért a a NapTv adásában cáfolta az elhangzott állítást és a szerkesztőség nevében visszautasította azt a feltételezést, hogy a Belügyminisztériumnak módjában állna bármit is "levenni" az [origo] oldalairól.

A múlt héten első fokon elítélt, majd az előzetesből kiengedetett Tasnádi Péter kedden 14 órától az [origo] Társalgójának vendége, olvasóink tehetnek fel neki kérdéseket a szóban forgó "közvélemény-kutatással" kapcsolatban is. A beszélgetés közben az egyik kérdésre adott válaszában Tasnádi Péter elismerte, hogy tévedett.

Korábban:

Tasnádi Péter az [origo]-ban