Szili nem vitatkozik Orbán dolgozószobájáról

Vágólapra másolva!
Orbán Viktornak ex-miniszterelnökként nem lesz dolgozószobája az Országházban - jelentette ki Szili Katalin. Az Országgyűlés szocialista elnöke kisstílűnek, és a maga részéről méltatlannak nevezte az erről folyó vitát, amivel a továbbiakban nem kíván foglalkozni.
Vágólapra másolva!

Az MSZP politikusa Orbán Viktor új dolgozószobájával kapcsolatban még elmondta, hogy minden engedély nélkül kezdtek egy szoba felújításába az Országházban, majd miután ez kiderült, leállíttatták a munkát.

Szili, a a Hortobágyi Csárdában tartott sajtótájékoztatján azt mondta, mélységes csalódást keltett benne Orbán Viktor ügyvezető miniszterelnök politizálása.

- Egy demokráciában a miniszterelnöknek tudnia kell, hogy munkájáról a választók mondanak ítéletet, s ezt kellő nagyvonalúsággal kell viselni - jelentette ki.

Érthetlennek tartja azt is, hogy 12 évvel a rendszerváltás után a politika az utcára kerül. Szili Katalin furcsának nevezte, hogy olyan politikus, mint Orbán Viktor, aki a rendszerváltásban is jelentős szerepet játszott, ilyen politikai jövőt épít.

- Mi nem szeretnénk ebben partnerek lenni - jelentette ki, hozzátéve: reméli, hogy a józanság és az ésszerűség "a másik oldallal" is ezt fogja mondatni, s "a tavaszutó-nyárelő utcai erőfeszítései a tömegek nagy részének józanságát figyelembe véve megszűnnek, elenyésznek".

Szili Katalin azt mondta, reméli, hogy a jövőben a politizálás fő színtere a parlament lesz. A házelnök fegyelmezett munkára számít az Országgyűlésben, amelynek munkáját a korábbihoz képest súlyponteltolódás jellemzi majd.

- A folyamatosan működő parlament a törvénygyár helyett ellenőrzési funkciójának is eleget kíván tenni - mondta Szili.