Előzetesben a cserbenhagyó gázoló

Vágólapra másolva!
A Pesti Központi Kerületi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte H. Lászlót, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy autójával a hétvégén elgázolt három asszonyt, majd segítség-nyújtás nélkül továbbhajtott. A férfit halált okozó ittas járművezetéssel és segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják
Vágólapra másolva!

A 30 éves fővárosi férfi vasárnap hajnalban az I. kerületben, a Bem rakparton hajtott autójával, amikor elgázolta a három asszonyt. Ezt követően cserbenhagyta áldozatait, elhajtott a helyszínről, és csak hétfőn adta fel magát a rendőrségen. A férfi csak azután adta fel magát, hogy a rendőrség megtalálta összetört autóját.

A rendőrség sajtóügyeletese az [origo]-nak elmondta, hogy a gyanúsított, H. Lászlót a BRFK halált okozó ittas járművezetés, valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsította meg..

A bíróság közlése szerint azért helyezték előzetesbe a férfit, mert szabadlábra helyezése esetén fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve annak veszélye, hogy újabb bűncselekményt követ el. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

A három nő közül kettő a helyszínen meghalt, a harmadik még mindig kórházban van. A férfi akár 12 évet is kaphat.

Korábban:

Kérik a cserbenhagyó gázoló letartóztatását