Egy volt III/II-es feljelentette a Magyar Nemzetet

Vágólapra másolva!
Mindenképpen bűncselekmény történt a Medgyessy-ügyben egy volt III/II-es rendőrtiszt szerint, aki a rendőrségen tett bejelentést. Ha ugyanis a Magyar Nemzetben közölt dokumentum hamisítvány, akkor okirathamisítás, ha valódi, akkor államtitoksértés történt. Az ORFK három napon belül dönt arról, indít-e nyomozást az ügyben.
Vágólapra másolva!

Az [origo] birtokába került állampolgári bejelentés szerint mindenképpen bűncselekmény történt a Medgyessy-ügyben. A bejelentést a Belügyminisztérium volt III/II-es csoportfőnökség volt rendőrtisztje, Kozenkai Jenő tette a legfőbb ügyészhez címezve. A Medgyessy titkosszolgálati múltját feltáró dokumentum nyilvánosságra hozatala államtitkosértés a feljelentő szerint. Amennyiben viszont az irat nem eredeti, okirathamisítás történt. Az ügyészség a ORFK-hoz továbbította a levelet. A rendőrségnek 72 óra áll rendelkezésre, hogy mérlegelje, nyomozást indít-e az ügyben.

A Magyar Nemzet keddi cikke szerint Medgyessy Pétert 1978-ban főhadnaggyá, a Belügyminisztérium III/II. Főcsoportfőnökségének kiemelt főoperatív beosztottjává nevezték ki. A lap az ezzel kapcsolatos kinevezési parancsot közli.

Ajánlat:

A kormányfő leváltásának alkotmányos útja

Korábban:

Az MSZP szerint meg tudnak egyezni az SZDSZ-szel

Medgyessy: öt éven át kémelhárító tiszt voltam