Felfüggesztett börtön Farkas Péternek

Vágólapra másolva!
Farkas Pétert két év felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság. A birkózó olimpiai bajnok miután szabálytalanul parkolt, összetűzésbe került az intézkedő rendőrrel, nem akarta engedni, hogy elszállítsák autóját.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Farkas Péter Fotó: MTI

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Farkas Péter olimpiai bajnok birkózót hétfőn első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Az ítélet nem jogerős. Farkas Pétert hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt találta bűnösnek a bíróság.

Az ítélet szerint a sportoló 2001 márciusában a budapesti Baross utcában szabálytalanul parkolt. Az emiatt intézkedő rendőrrel Farkas Péter összetűzésbe került, miután megpróbálta megakadályozni autójának elszállítását. Farkas Péter beült autójába és megpróbált elhajtani a helyszínről. A rendőr azonban az autó útjába állt, az olimpikon csak őt elütve tudott volna távozni a helyszínről. A sportoló mégis megindult a kocsival, és veszélyesen közel került a rendőrhöz.

Farkas mindvégig tagadta bűnösségét. Az utolsó szó jogán is csak annyit ismert el, hogy szabálytalanul parkolt. Az ügyészség képviselője tudomásul vette az elsőfokú ítéletet, a védő fellebbezést jelentett be, elsősorban Farkas Péter felmentése, másodsorban az ítélet enyhítése érdekében.