Jusztot és Juhászt perli Orbán

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor a honvédelmi miniszter mellett Juszt László újságíró ellen is pert indít egy, a Népszavában megjelent írása miatt. A volt miniszterelnök jogi képviselője szerdán adta postára a kereseteket.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor jogi képviselője szerdán postára adta a volt miniszterelnök keresetét Juhász Ferenc honvédelmi miniszter és Juszt László újságíró ellen - tájékoztatta az MTI-t közleményben Doncsev András, az exkormányfő sajtótitkára.

A közlemény szerint Orbán Viktor "becsületsértés vétsége miatt büntetőeljárást, személyiségi jogok megsértése miatt pedig polgári peres eljárást indított" Juhász Ferenc ellen a honvédelmi miniszter november 6-i, az Info Rádióban elhangzott nyilatkozata miatt.

A volt miniszterelnök november 11-én a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorának adott interjújában nyilatkozott arról, hogy jogi eljárást kezdeményez Juhász Ferenccel szemben, mert szerinte a honvédelmi miniszter őt nyíltan antiszemitának és nacionalistának bélyegző nyilatkozatott tett.

Juhász Ferenc honvédelmi miniszter egy vasárnapi nyilatkozatában tagadta, hogy antiszemitának és nacionalistának nevezte volna Orbán Viktor volt miniszterelnököt.

Juszt László ellen a Népszavában október 28-án megjelent, A megbékélés napja című írás miatt indított peres eljárást Orbán Viktor. A volt kormányfő keresetében arra kéri a bíróságot, hogy állapítsa meg a jogsértést és tiltsa el az alpereseket a további jogsértésektől, valamint kötelezze őket arra, hogy közlemény formájában adjanak elégtételt az Info Rádióban és a Népszavában.