Adriai utat kaptak nászajándékba az MSZP-s képviselők

Vágólapra másolva!
Hét végén összeházasodott az MSZP két képviselője, Nagy Nóra és Nyakó István. A politikus-házaspár a nászúttal megvárja a parlamenti ülésszak végét, amelyet követően adriai hajóutazáson vesz részt.
Vágólapra másolva!

Összeházasodott két MSZP-s képviselő: Nagy Nóra és Nyakó István szombaton, Miskolcon keltek egybe görögkeleti egyházi szertartás során. Nyakó István, aki a párt szóvivői feladatait is ellátja, az [origo]-nak elmondta: több szocialista politikus is jelen volt a szertartáson. Hozzátette azonban, hogy ők - többek között Újhelyi István - nem mint képviselőtársai, hanem mint régi barátok kaptak meghívót az esküvőre. Kovács László pártelnök nem vett részt a szertartáson, jelen volt viszont az MSZP másik vezető politkusa, Lendvai Ildikó frakcióvezető.

Nyakó elmondta azt is, mivel a parlament ülésszaka még nem ért véget, így egyelőre nem tudtak nászútra menni. Ha megkezdődik a nyári törvényhozási szünet, akkor a pár az Adriára utazik, ahol egy szocialista képviselőtársuk felajánlásának köszönhetően hajóutazáson vesznek majd részt.

Nyakó elmondása szerint Nagy Nórával való kapcsolatát nem kifejezetten a pártnak köszönheti, bár az igaz, hogy az MSZP-hez kötődő fiatal baloldaliak rendezvényein ismerkedtek össze. A politikus hozzátette: nem tudja, mennyiben könnyíti meg a házasságot az, hogy azonos politikai oldalon állnak, abban azonban biztos, hogy ha eltérő nézeteket vallanának, az megnehezítené kapcsolatukat.