Belgium
ÉLŐ
Szlovákia
Vágólapra másolva!
A Nyugati téri aluljáróban demonstráltak az Ifjúsági Demokrata Fórum által alapított kábítószerellenes epermozgalom hívei. A közel 100 kiló ingyen szétosztott eper ellenére azonban alig két tucatnyian érdeklődtek a drogellenes kezdeményezés iránt, de őket is szemmel láthatóan az ingyengyümölcs érdekelte.
Vágólapra másolva!
Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Epermozgalom néven szervezett kábítószerellenes mozgalmat a Magyar Demokrata Fórum ifúsági szervezete, az Ifjúsági Demokrata Fórum. A Nyugati téri, szerdai demonstráción Almássy Kornél, az IDF egyik vezetője azzal indokolta, hogy pont az epret választották jelképüknek, hogy ez a gyümölcs egyszerre a boldogság, a fiatalság, az erotika és a szerelem szimbóluma.

Almássy szerint a májusi, Vörösmarty téri kendermag-tüntetésen provokáció érte a magyar társadalmat. Az IDF azért szervezte meg a most induló eper-mozgalmat, hogy megmutassák, lehet drog nélkül is boldogan élni.

Az IDF akcióján - annak ellenére, hogy közel száz kiló epret osztottak szét ingyen az érdeklődők között, alig két tucat, döntően nyugdíjas, kisebbrészt középkorú ember jelent meg, nagy részüket szemmel láthatóan csak az ingyeneper érdekelte. Egy sárga pólós férfi többször felkapott egy rekesz gyümölcsöt és megpróbált elszaladni vele, a rendezők alig bírtak vele. Fiatalokat csak a szervezők között lehetett látni.

Almássy az [origo] kérdésére azt mondta, nem csalódott az érdeklődők száma miatt, mert a nézelődők így is terjesztik majd a kezdeményezés hírét, emellett a média így is elegendő hírverést csinál majd a mozgalomnak. Almássy szerint az sem volt baj, hogy fiatalokat - akiket az IDF leginkább félt a kábítószerektől - alig lehetett látni, mert a mozgalom híre elér hozzájuk is - vélte Almássy Kornél.

A szerdai rendezvényre azért került sor, mert május 4-én a Kendermag Egyesület tüntetést szervezett a Vörösmarty térre, a marihuánafogyasztás büntetlensége mellett kampányoltak a résztvevők. Az IDF azonban nem értett egyet ezzel, ezért szervezték meg mozgalmukat

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről