Bosszúból gyilkolhattak Óbudán

Vágólapra másolva!
A rendőrség őrizetbe vett két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy augusztus végén Budapesten bosszúból lelőttek, illetve lelövettek egy férfit, egy másikat pedig életveszélyesen megsebesítettek. Az áldozat állítólag hét évvel ezelőtt egy baseballütővel megverte azt a férfit, aki a mostani gyilkosságot kitalálta. A gyanúsítottak tagadják bűnösségüket. Az ügy részleteiről szerdán tartott sajtótájékoztatót a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A nyomozók feltételezése szerint a két férfi egy hét évvel ezelőtt elszenvedett sérelmet bosszult meg, amikor augusztus 27-én Budapesten, a III. kerületi Vihar utca egyik szórakozóhelye előtt lelőttek egy 31 éves férfit, társát pedig életveszélyesen megsebesítették - mondta el Petőfi Attila rendőr alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályának vezetője. A lelőtt férfi állítólag 1996-ban egy baseballütővel bántalmazta a kedden elfogott egyik gyanúsítottat.

Néhány héttel ezelőtt a bántalmazott felbérelt két férfit, hogy torolják meg a rajta esett sérelmet. A felbérelt férfiak közül a rendőrség csak az egyiket vette őrizetbe, de ő is azt állítja, hogy végül visszautasította a gyilkossági megbízást. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfit azért gyanúsítják mégis a gyilkossággal, mert egy szórakozóhelyen többen együtt látták a felbujtójával, s ekkor egy fegyvert is felmutatott, amelyről kijelentette, hogy ezzel akarja elkövetni a gyilkosságot. A III. kerületben egy klub előtt, augusztus 27-én éjszaka történt lövöldözésnél egy nagy kaliberű fegyvert használtak. Petőfi Attila szerint nem zárható ki, hogy azt a fegyvert használták, amelyet a férfi a megbízatás elvállalásakor felmutatott. A két gyanúsított a kihallgatásakor tagadta, hogy ők követték volna el a bűncselekményt - közölte az osztályvezető.

"Az életveszélyesen megsérült férfi a lövöldözést követően még visszament a szórakozóhely bejáratához, és értesítette a bent tartózkodókat, de az elkövetőkről eddig érdemi információt nem tudott adni" - mondta el Petőfi Attila. Hozzátette: Budapest rendőrfőkapitánya 2 millió forintot ajánlott fel annak, aki érdemi információval segíti a nyomozást.

A kedden őrizetbe vett 28 és 30 éves budapesti férfit felbujtással és emberölés kísérletével, illetve előkészítésével gyanúsítják, a rendőrség - az alezredes közlése szerint - a szerdai nap folyamán előzetes letartóztatásukat indítványozza.

Kozák László, a BRFK szóvivője korábban azt nyilatkozta: egyelőre nincs arra utaló jel, hogy az óbudai gyilkossággal leszámolás kezdődött volna egyes alvilági csoportok között, de teljes bizonyossággal ez sem zárható ki.