Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Reform előtt a szexuális felvilágosítás

Vágólapra másolva!
Jövő év elejére új koncepciót dolgoznak ki a szexuális felvilágosítással kapcsolatban. A tervek szerint például védőnők tarthatnának felvilágosítást, akiket szemléltető eszközöket tartalmazó oktatótáskával látnának el. Az oktatási intézményeknek jelenleg nincs egységes tematikájuk: iskolánként teljesen eltérő módszerekkel tartanak felvilágosító órákat.
Vágólapra másolva!
Olcsóbb az abortusz, mint a fogamzásgátlás/itthon/20031001olcsobb.html

A kelenlegi rendszer szerint az osztályfőnök saját hatáskörében döntheti el, hogy ő maga tartja a felvilágosító órákat, vagy szakembert, tehát nőgyógyászt, civil szervezetet hív meg. Bár biológia-, egészségtan-, etika- és osztályfőnöki órán is érintenie kell a tanárnak a szex, szerelem, családi életre nevelés kérdéseit, a magyar közoktatásban egyelőre nincsenek meg a feltételei a téma hatékony oktatásának - mondta Brassói Sándor, az oktatási tárca főosztályvezető-helyettese.

Most azonban tárgyalások kezdődtek az ifjúsági és az egészségügyi minisztérium között. A Magyar Hírlap úgy tudja, 2004. január végéig új koncepciót dolgoznak ki a szexuális felvilágosítással kapcsolatban. A tervek szerint például védőnők tarthatnának felvilágosítást, akiket szemléltető eszközöket tartalmazó oktatótáskával látnának el. Felvetődött a Nagy-Britanniában már kipróbált ingyenóvszer-akciók lehetősége is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről