Hazahozták a Vertical Invest ügyvezetőjét

Vágólapra másolva!
A Bécsből kedden hazaszállított Klivinyi Zoltán előzetes letartóztatását indítványozza az ellene eljárást folytató XI. kerületi rendőrkapitányság - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese..
Vágólapra másolva!

Az előzetes letartóztatáshoz bírósági döntés szükséges, ha ez 72 órán belül nem születik meg, a Vertical Invest őrizetbe vett ügyvezetőjét a rendőrségnek szabadon kell engednie - tette hozzá Kormos Endre szóvivő.

Klivinyi Zoltánt kedden hozták haza Bécsből, ellene tőkebefektetési csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség. Az Ausztriába szökött gyanúsítottat nemzetközi elfogatóparancs alapján szeptember elején fogta el és helyezte kiadatási letartóztatásba az osztrák korneuburgi tartományi bíróság - mondta Kormos Endre alezredes.

Klivinyi Zoltánt az osztrák hatóságok átadták Hegyeshalomnál a BRFK XI. kerületi rendőrkapitányság munkatársainak, és a Készenléti Rendőrség Terrorelhárító Szolgálat munkatársainak kíséretében Budapestre szállították. Klivinyi Zoltánt őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki - mondta a sajtóügyeletes.