Házi őrizetben marad Rejtő E.

Vágólapra másolva!
Rejtő E. Tibor, a K and H Bank egykori vezérigazgatója és Garamszegi Gábor, a Betonút Rt. volt vezérigazgató-helyettese házi őrizetének meghosszabbítását kezdeményezte a nyomozóhatóság a K&H brókercégénél elkövetett bűncselekmények kapcsán. A házi őrizet határideje február 29-én jár le.
Vágólapra másolva!

"A házi őrizetek határideje február végén jár le, a rendőrség előterjesztéssel élt az ügyészségnél, hogy a bíróság hosszabbítsa meg a kényszerintézkedést" - mondta Garamvölgyi László ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Rejtő E. Tibor 10 millió forintos óvadék ellenében december 12-én hagyta el a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetet. A volt bankvezető alaposan gyanúsítható azzal, hogy hatáskörét túllépve, a bank belső szabályzatát megszegve arra utasította a K&H Equities brókercég alkalmazottait, hogy Kulcsár Attila ügyfeleinek ne küldjenek kimutatást számláik egyenlegéről.

A Betonút Rt. sikkasztással gyanúsított volt vezérigazgató-helyettesét, Garamszegi Gábort december 5-én 30 millió forint óvadék ellenében helyezték jogerősen szabadlábra. A bíróság egyúttal elrendelte mindkettejük házi őrizetét.

Bitvai Miklóst, az Állami Autópálya-kezelő Rt. sikkasztással gyanúsított, előzetes letartóztatásban lévő egykori vezérigazgatóját 30 millió forintos óvadék ellenében szabadlábra helyezték december 15-én, egyúttal elrendelték házi őrizetét. Bitvai Miklós a bíróság döntése értelmében április 5-ig házi őrizetben marad. Mindhárom gyanúsítottat szeptember 7-én helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság.

A brókerügy negyedik gyanúsítottját, a szír E. A. Hasszant korábban május 29-ig helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság. Ellene a közelmúltban vádat emelt az ügyészség, mert meg akarta vesztegetni őrzőit, hogy ellenőrzésük nélkül telefonálhasson feleségével.