Kevés autós ivott az ünnepek alatt

Vágólapra másolva!
Kevés autóvezetőnél színeződött el a szonda a háromnapos húsvéti ünnep ideje alatt. Az ellenőrzések összegzése egyelőre nem készült el, de a legtöbb településen alig volt ittas autós, inkább a sebesség túllépése miatt bűntettek a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Az autóvezetők a húsvéti ünnepnapokon vigyáztak rá, hogy ne fogyasszanak alkoholt utazás előtt - az előre bejelentett közúti ellenőrzéseken szinte csak a megengedett sebesség túllépése miatt bűntettek a rendőrök - írja a Magyar Hírlap. Az ellenőrzések összegzése még nem készült el, de a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyorshajtás volt viszonylag gyakori az elmúlt hétvégén, nem az ittas veszetés.

Fejér megyében például szombaton 22 óra után másnap hajnalig összesen 299 autóst szondáztattak meg, ezek közül nyolc mutatott ki alkoholfogyasztást - áll az ORFK honlapján. A nyolc ittas vezető közül kettőnél jogosítvány sem volt. Hat ittas vezető ellen szabálysértési feljelentést tettek, két sofőrrel szemben - ittasságuk mértéke miatt - büntető feljelentést tettek.

Az ünnepi hangulat nem okozott az átlagosnál nagyobb gondokat a mentőknek, a balesetek szempontjából csendes volt a húsvét - mondta a Magyar Hírlapnak a mentők szóvivője, Győrfi Pál.