Az ügyészség fellebbezett Bodrácska János felmentése ellen

Másodfokon folytatódik Bodrácska János rendőr tábornoknak, Budapest egykori rendőrfőkapitányának büntetőpere, miután az első fokú felmentő ítélet ellen fellebbezést jelentett be a Pest Megyei Főügyészség.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság szeptember 9-én bűncselekmény hiányában felmentette a hivatali visszaélés vádja alól a volt rendőrfőkapitányt, és ugyanígy járt el három, ma is aktív, magas rangú rendőrtiszt esetében.

Mint az [*****] beszámolt róla a vád szerint azzal követtek el bűncselekményt, hogy 15 ismeretlen eredetű, büntetőeljárások során lefoglalt gépkocsit - amelyeknek eredeti tulajdonosai nem voltak fellelhetők - talált tárgyként a rendőrség tulajdonába vettek és szolgálatba állítottak.

Az első fokú ítélet a vádirati tényállás alapján állt, ám az indoklás szerint abban nem volt fellelhető a hivatali visszaélésre jellemző szándékosság, illetve a jogtalan előny vagy hátrány okozása. Az ítélethirdetést követően az ügyészség képviselője három nap gondolkodási időt kért.

Birtalan Örkény főügyész a fellebbezés kapcsán elmondta: a főügyészség jogi álláspontja változatlan, a tényállásban foglalt magatartást bűncseleményként értékelik.

(MTI)