Mécs Imre szerint a nagy szaktudású, tapasztalt tábornokok nem lehetnek játékszerek a miniszterelnök kezében. A haderőreform kapcsán, szabaddemokrata képviselő a honvédelmi miniszter lemondását is követelte.

Mécs Imre (SZDSZ) az Országgyűlés Honvédelmi Bizottságának tagja Szabó János honvédelmi miniszter lemondását szorgalmazza a haderő-átalakítás kapcsán az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Az ellenzéki képviselő álláspontja szerint a honvédelmi kormányzat közel kétéves késlekedés után kapkodva koncepciótlanul kezdett a haderő-átalakításhoz.

- Az alkalmatlanságát két éve folyamatosan bizonyító Szabó János honvédelmi miniszter lemondása előfeltétele a súlyos helyzet orvoslásának - szögezi le Mécs Imre.

Megfogalmazása szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek fel kell hagynia a hadsereget károsító kézi vezérléssel, nem tekintheti játékszernek a nagy szaktudású és köztiszteletben álló tapasztalt tábornokokat, főtiszteket.

- Ez csak arra jó, hogy bizonytalanságot, bizalmatlanságot és riadalmat keltsen nemzeti intézményünkben, a Magyar Honvédségben - olvasható a szabaddemokrata képviselő közleményében.

(MTI)

Korábban:

(2000.10.02.)