Magyar Bálint szabad demokrata pártelnök kész nyilvánosságra hozni vagyonnyilatkozatának titkos részét is. A politikus az SZDSZ Országos Tanácsának (OT) ülése utáni tájékoztatón elmondta: azért teszi ezt, hogy a közvélemény lássa, nem minden politikusnak van titkolnivalója. A pártelnök azon a véleményen volt, hogy a kormányzati politika nagymértékben felelős azért, hogy a közvélemény javarészt a "tolvajok és bűnözők gyülekezetének" tartja a parlamentet. A társadalom úgy érezheti, hogy "a fényes zsebek nemzedéke" irányítja az országot - fejtette ki.

Az OT egyébként határozatot fogadott el az SZDSZ stratégiai és 2002-es választási céljairól.

Demszky Gábor főpolgármester az SZDSZ decemberi tisztújító küldöttgyűlésén kívánja lefolytatni a nyilvános vitát az ugyancsak a pártelnöki tisztségért induló Fodor Gáborral. Fodor pénteken jelentette be: nyilvános vitára hívja Demszkyt, hogy kettejük egymástól eltérő programja még a tisztújító küldöttgyűlés előtt mérkőzzön meg. - Én nem Fodor Gábort akarom legyőzni, hanem Orbán Viktort 2002 májusában - mondta Demszky Gábor.

Fodor Demszkyhez írt levelében három fő vitakérdést javasolt: Milyen Magyarországot akarjon az SZDSZ a XXI. században, milyen legyen az a kormány, amelyben az SZDSZ meghatározó szerepet játszik és milyen legyen az SZDSZ, amely alkalmas e célok megvalósítására?

Demszky elutasításával kapcsolatban Fodor azt mondta: ahhoz, hogy a főpolgármester legyőzze Orbánt, előbb az SZDSZ vezetőjévé kell lennie, méghozzá egy erős SZDSZ-é. Erős SZDSZ viszont csak jó programmal és stratégiával képzelhető el. Ehhez pedig vita szükséges.

(Népszava)

Ajánló:

Korábban:

(2000. november 4.)