Korrupt adóvégrehajtók ellen indult eljárás Székesfehérváron

Vesztegetés bűntettének alapos gyanúja miatt büntetőeljárást folytat az Adó- és Pénzügyi Ellenőrző Hivatal Fejér Megyei Igazgatóságának két végrehajtója ellen a rendőrség. A két végrehajtót azzal gyanúsítják, hogy az adóhátralékok behajtása során az adósoknak felajánlották: a szóban forgó összeg felének fejében a teljes adósság befizetése alól mentesítik őket.

A rendőrnyomozók a múlt hét péntek délelőttjén tetten érték és elfogták a két végrehajtót, amikor kétszázezer forint készpénzt vettek át ilyen "előkészítés" nyomán. Az ügyben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a nyomozást, egyidejűleg a gyanúsítottakat előzetes letartóztatásba vették.

Burillák Attila, az APEH szóvivője elmondta, hogy a két vesztegetéssel gyanúsított végrehajtó ügyében az adóhivatal együttműködött a rendőrséggel, s a fiatalembereket - akik közül az egyik magatartási problémák miatt éppen egy hete kapott fegyelmi büntetést - a hivatal épületében fogták el. Állásukból azonnali hatállyal felfüggesztették őket, fegyelmi eljárást indítottak ellenük, kitiltották őket az adóhivatal épületéből, s vizsgálat alá veszik eddigi tevékenységüket is.

(MTI)

Ajánló: