Kedden tanúként hallgatja ki a házi őrizetes Székely Zoltánt a Pest Megyei Főügyészség a szigetszentmiklósi környezetszennyezési üggyel kapcsolatban. A Fővárosi Bíróság engedélyezte Székely Zoltán egykori kisgazda, most független képviselőnek, hogy elhagyja lakhelyét.

A környezetszennyezési ügyben, melyben a nyomozás Székely Zoltán volt kisgazda, most független képviselő januári feljelentése következtében indult meg, pár napja megszüntették a vizsgálatot. A nyomozást környezetre veszélyes hulladék jogellenes elhelyezése vádjával rendelte el a Pest Megyei Főügyészség, ismeretlen tettes ellen. Az ügy kapcsán, a Fővárosi Bíróság engedélyezte, hogy a házi őrizetben levő Székely elmehessen a kihallgatásra.

Székely feljelentése azon alapult, hogy a szigetszentmilkósi csatorna-beruházás során mintegy 5-6 tonna aszfalttörmeléket helyeztek el városi szennyvíztisztítóban. A nyomozást azért szüntették meg, mert a rendőrségi szakvélemény szerint az aszfalttörmelék nem tekinthető környezetszennyezőnek. Székely ügyvédje, Futó Barnabás szerint azonban a vonatkozó kormányrendelet szerint az aszfalttörmelék veszélyes hulladéknak számít, a szakértő véleménye tehát téves jogértelmezésen alapul.

A politikus ügyvédje elmondta, hogy a nyomozás során megvizsgálták a munkálatokat végző Pest Megyei Víz és Csatornamű Kft-t, aminek tulajdonosa Balla Dániel. Székely emlékezetes tettenérésére is Balla segítségével került sor.

Korábban:

Megszüntették a nyomozást Balla Dániel ellen