Az SZDSZ feljelentette Horváth Bélát

Az SZDSZ feljelentést tett Horváth Béla kisgazda képviselő ellen. A képviselő előzőleg mérleghamisítással, a párttörvény megsértésével, tiltott pénzintézeti tevékenység folytatásával és a számviteli fegyelem megsértésével vádolta meg az ellenzéki pártot.

Információink szerint szerdán jelenti be az SZDSZ, hogy feljelentést tett Horváth Béla ellen. Egyrészt személyiségi-jogi pert valamint rágalmazási-pert indítanak a honatya ellen.

Az előzményekhez tartozik, hogy Horváth Béla két sajtótájékoztatón ismertette azokat a dokumentumokat, amelyeket egy ismeretlen a postaládájába csúsztatott. Az iratok között az ellenzéki párt és egyszemélyes vállalkozásainak követelései adás-vételéről találhatók szerződések, illetve - Horváth szerint - kiderül belőlük az is, hogy az SZDSZ volt Mérleg utcai székháza miképpen jutott a párt tulajdonából magáncégekhez.

Horváth Béla jelenleg országgyűlési képviselő, ezért amennyiben eljárás indul ellene, a nyomozó hatóságnak az Országgyűlés illetékes bizottságától kell kérnie a mentelmi jog megszüntetését. Kérdésünkre a képviselő azt mondta, nem érdeklik az SZDSZ lépései, sem barkóbája, hogy milyen színekben indul 2002-ben a választásokon, csak a párt korrupciós ügye.

[origo]