Még árulhatnak szalmonellás merci csokit

Még mindig előfordulhat a magyar boltokban szalmonellás merci csoki. A csokoládét forgalmazó Storck Hungária mai közleménye szerint ugyanis a Magyarországon forgalmazott merci termékek között előfordulhatnak olyanok, amelyek a Németországban visszahívott gyártási szériából származnak.

Tavaly decemberben kiderült, hogy szalmonellával fertőzödött merci csokik is kerülhettek a magyar boltokba. A Storck Hungária felszólította a vásárlókat, hogy küldjék vissza a 2002. 04. 01-i és 2002. 05. 01-i lejáratú csokoládékat, emellett kivonták a forgalomból a még el nem adott édességeket.

Az azonnal elrendelt vizsgálatok eredményei alapján jelenleg teljes bizonyossággal nem zárható ki, hogy a Magyarországon forgalmazott merci termékek között elfordulhatnak olyanok, amilyenek a Németországban visszahívott gyártási szériából származnak - áll a cég közleményében.

A cég ezért újra felszólította vásárlókat, hogy a 2002. 04. 01-i és 2002. 05. 01-i lejáratú merci csokoládékat ne fogyasszák el, illetve küldjék vissza.

A Storck a 06-1/455-72-97-es telefonszámon ad további tájékoztatást a fogyasztóknak.