Egy Népszabadság-cikk alapján intéz kérdést Várhegyi Attila volt kulturális államtitkár, most fideszes képviselő a kulturális miniszterhez. Az írás alapján azt gyanítják, hogy egy MSZP közeli vállalkozó napi 600 ezer forintos támogatáshoz juthat Görgey Gábor kulturális miniszter segítségével.

Várhegyi Attila fideszes képviselő szerint pártpolitikai megfontolások alapján döntött egy támogatási szerződésről Görgey Gábor kultuszminiszter. A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma ugyanis napi 600 ezer forinttal támogatna egy, a tervek szerint hamarosan a Magyar Televízión jelentkező kulturális hírműsort. A produkciót készítő vállalkozó a Népszabadság szerint baloldali érzelmű. Ráadásul Várhegyi levelébből az is kiderül - a napilap értesüléseire hivatkozva -, hogy a miniszter jogi tanácsadója, aki a szerződést véleményezte, a vállalkozó felesége.

Várhegyi ezek után többek között azt kérdezi, hogy Görgey kiír-e közbeszerzési eljárást az ügyben, mert számításai szerint a támogatás mértéke éves szinten elérheti a 156 millió forintot. Azt is szeretné megtudni, hogy miért nem a Magyar Televíziót támogatja a kulturális tárca, hanem a műsort készítő vállalkozót.

A minisztériumban az [origo] kérdésére azt mondták, hogy a miniszter valószínűleg jövő héten, írásban válaszol a képviselő kérdéseire.