Százhetvenöt hamis húszezrest foglaltak le

Egy papírzacskónyi, három és fél millió forint értékű hamis húszezrest találtak egy autós üldözés után a miskolci rendőrök.

A három és fél millió forint értékű hamis pénz egy autós üldözést követően került elő Miskolc belterületén. A rendőrök igazoltatni akarták egy autó vezetőjét, aki azonban a jelzésükre nem állt meg. A járőrök ekkor üldözni kezdték. Amikor az autós már látta, hogy nem menekülhet, kiugrott a kocsiból, és feldobott egy zacskót az egyik közeli ház előtetőjére. A rendőrök elfogták az üldözött autóban utazó két férfit. A zacskóból 175 darab hamis húszezer forintos került elő, a papírpénzeket jelenleg szakértők vizsgálják.

A vizsgálat elsődleges megállapításai szerint a pénzek szkenneléssel, számítógépes nyomtatással készültek. A hamisítók fémcsíkot is ragasztottak a hamis papírpénzekre, amelyek így megtévesztésre alkalmasak lehetnek. Az eset még február elején történt, ám a borsodi rendőrök a nyomozás érdekében eddig szigorú hírzárlatot rendeltek el az ügyben. A két férfit pénzhamisítás alapos gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezték.