Ideiglenesen helyreállt a vízszolgáltatás a Bécsi úton, ahol szerdán és csütörtökön is meghibásodott egy vízcső. A vízművek szerint csőtörések - amelyek miatt le kellett zárni a teljes külső Bécsi utat - a jövőben is lehetnek a környéken, mert a földmunkák miatt meglazult a talaj.

Ideiglenesen helyreállt a vízszolgáltatás a Bécsi úton Budapesten, amelynek külső részén csütörtökön ismét meghibásodott egy vízcső - közölte a Fővárosi Vízművek Rt. kommunikációs igazgatója. A helyzet végleges megoldásához az út állapotáért felelős illetékeseknek kell megtenniük a szükséges intézkedéseket - mondta el Péterffy Gábor.

Egy szerdai meghibásodás után csütörtökön ismét elöntötte a Bécsi út külső szakaszát a víz, és azt le kellett zárni a forgalom elől. A vízművek kommunikációs igazgatója akkor elmondta: a vízcső azért csúszott szét, mert az útpálya oldaltartása, stabilitása egy szakaszon megszűnt a közelében végzett földmunkák miatt. Ez a helyzet bármikor újra és újra előállhat, mivel a támaszték hiányában nemcsak az út mozdul meg, hanem a földben lévő vezetékek is - mondta.

A Fővinform ügyeletese elmondta: a Bécsi utat továbbra is teljes szélességében lezárták, az ott közlekedőknek kitérőt kell tennie Üröm vagy Solymár felé. A 18-as autóbuszok három szakaszban járnak, a munkaterület mellett az utasoknak egy 100 méteres szakaszt a munkaterület mellett kell megtenni. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor áll helyre a forgalom.