Megállás nélkül hajtott át egy osztrák autó az osztrák-magyar határon lévő pinkamindszenti átkelőhelynél. A magyar határőrök tíz percig üldözték az osztrák autót. Az osztrák autós egyszerű tévedésre hivatkozik.

Megállás nélkül hajtott át egy osztrák rendszámú személyautó a pinkamindszenti átkelőhelynél. Az Ausztriából Magyarország felé tartó fekete Volkswagen típusú gépkocsi vezetője a megállásra felszólító jelzés ellenére nem állt meg a határátkelőhelynél, hanem ellenőrzés nélkül behajtott az országba. A határőrök tíz perces üldözést követően állították meg az osztrák autót.

"Az autóban ülő két osztrák állampolgár elmondásuk szerint abban a meggyőződésben volt, hogy az unió belső határaihoz hasonlóan, megállás nélkül hajthatnak át az osztrák-magyar államhatáron" - mondta Tóth István, a szombathelyi határőr igazgatóság osztályvezetője miután kihallgatták az autó vezetőjét. A határőrök tiltott határátlépés szabálysértés miatt helyszíni bírságot szabtak ki, a két osztrák állampolgár pedig már vissza is tért Ausztriába.

Pinkamindszentnél, az uniós csatlakozás napján, május elsején nyílt határátkelő, ahol a magyar és az osztrák határőrök közösen, "egy vonalban" teljesítenek szolgálatot.