Csütörtökön zárva lesznek a hivatalok

A köztisztviselők napja miatt július 1-jén néhány kivételtől eltekintve zárva maradnak a hivatalok országszerte, így a hivatalos ügyeket csak nagyon kevés helyen lehet majd elintézni. Ráadásul az adóhivatalnál a pihenő két napos lesz, így az APEH irodái pénteken sem nyitnak ki.

Fotó: MTI

A köztisztviselők napja miatt idén sem nyit ki a hivatalok nagy része július 1-jén. Zárva marad csütörtökön többek között a központi okmányiroda. Néhány helyen, így a Lurdy házban és a Pólus Centerben azonban ügyeletet tartanak csütörtökön is azoknak, akinek nagyon sürgős, halaszthatatlan ügye van. A körzetközponti jegyzők irányítása alá tartozó okmányirodák nyitva tartási idejét az érintett önkormányzatok saját hatáskörben szabályozzák, de az irodák nagy része zárva marad csütörtökön.

Az  APEH-igazgatóságok csütörtökön és pénteken is egységesen zárva tartanak. Ezeken a napokon a csütörtökön és pénteken rendszeresen nyitva tartó központi ügyfélszolgálatokon és kirendeltségeken is szünetel az ügyfelek fogadása.

A köztisztviselők napja emellett az összes  közigazgatási szervnél,  így a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél, is munkaszüneti nap - derül ki a Belügyminisztérium közleményéből.  Emellett a minisztériumok, közigazgatási hivatalok, megyei önkormányzati hivatalok, polgármesteri hivatalok, az OEP és más, köztisztviselőket foglalkoztató intézmények is zárva maradnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK