Egyelőre nem találják a csütörtöki, törökbálinti robbanásban eltűnt harmadik személyt. Az eltűnt mellett két halálos áldozata és tíz sérültje van a detonációnak.

Még nem találták meg a törökbálinti pirotechnikai raktár területén történt robbanásban eltűnt harmadik embert - mondta a katasztrófavédelem szóvivője pénteken reggel. Jelenleg 25 tűzoltó 10 járművel tartózkodik a helyszínen, ahol továbbra is kutatnak a robbanásban eltűnt harmadik ember után, valamint hűtik és locsolják a területet - közölte Dobson Tibor. Hozzátette: továbbra sincs a tűzoltóknak tudomása arról, hogyan történt a robbanás.

Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: az éjszaka folyamán megtalált második holttestet még nem sikerült azonosítani, mivel szinte a felismerhetetlenségig megégett. Az elsőként megtalált 23 éves budapesti férfit a raktár egyik tulajdonosa a helyszínen azonosította - tette hozzá. Tájékoztatása szerint jelenleg a rendőrök biztosítják a helyszínt, a tűzoltók és a tűzszerészek munkáját, valamint elkezdték a helyszíni szemlét.

Hozzáfűzte: a rendőrök már visszaengedik ingatlanukba a környező lakóépületek, hétvégi házak tulajdonosait. A rendőrség megkezdte a robbanás után szétszóródott, fel nem robbant pirotechnikai eszközök gyűjtését a környéken - közölte. A rendőrség kéri a lakosságot, hogy amennyiben a 70-es út mentén találnak még fel nem robbant pirotechnikai eszközöket, akkor azokhoz ne nyúljanak hozzá, mert életveszélyesek - közölte Belicza Andrea.

Az előzetes összegzés szerint több 100 millió forintos kár keletkezett a környékbeli ingatlanokban, gépkocsikban, egyéb értékekben; 15 lakóépület sérült meg, közülük több is porig égett. 50, a környező utcákban parkoló autó is kisebb nagyobb károkat szenvedett, és a környéken több irodaépület is megrongálódott. Az előzetes vizsgálat nem tudta megállapítani, hogy mi okozhatta a katasztrófát.

Tavaly decemberben már volt egy tűz egy törökbálinti raktárban. Pirotechnikai eszközök égtek egy 100 négyzetméteres területen; egy személy füstmérgezést kapott. A csütörtök késő délután történt robbanásban két ember meghalt, 10-en könnyebben megsérültek.