Üdözés közben felborult egy rendőrautó

Vágólapra másolva!
Autós üldözés közben balesetezett egy rendőrautó csütörtökre virradó éjjel. A kocsi árokba borult, a két benne ülő rendőr könnyebben megsérült.
Vágólapra másolva!
Fotó: MTI
Fotó: MTI

Felborult egy rendőrautó egy gépkocsi üldözése közben Budapesten csütörtökre virradó éjjel. A rendőrök egy rendszám nélküli kocsit üldöztek Budapesten, amikor a járművük megcsúszott a nedves úton és felborult. A bent ülő két rendőr könnyebben megsérült.

A két autó a XVII. kerületi Pesti úton haladt, amikor a rendőrök megelőzték az üldözött kocsit, amely ekkor hirtelen fékezett. A rendőrautó vezetője ezért hirtelen elrántotta a kormányt, ám a jármű egy úthiba miatt irányíthatatlanná vált, lesodródott az útról és árokba borult.

Az utóbbi időben megszaporodtak az autós üldözések közben előforduló rendőrbalesetek. Az okok között szerepel a kocsik rossz műszaki állapota és a rendőrök vezetési rutinjának hiánya. Előbbin új autók beszerzésével kívánnak javítani, ám az erre vonatkozó ígéret végrehajtása kérdésessé vált, utóbbi megoldását a rendőrök oktatásában látják.