Az SZDSZ viccből ördögözte le az MSZP-t

Vágólapra másolva!
Az SZDSZ legújabb kisfilmjében Kovács Pisti gyakorlatilag azt állítja: a második fordulóban a liberálisok az ördöggel cimborálnak. Horn Gábor kampányfőnök szerint ők csak játszanak és a választás alatt is fontos a humorérzék, ám az általunk megkérdezett szocialista politikusok nem nagyon nevettek a poénon. Nyakó István szóvivő szerint azt is mondhatták volna: nem vagyunk mi angyalok.
Vágólapra másolva!

"Ez csak egy játék" - mondta az [origo]-nak Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke azzal az új kampányfilmmel kapcsolatban, amelyben Kovács Pisti vörös ördögszarvacskákat vesz a fejére, miközben egyértelmű célzást tesz a párt szövetségesére, az MSZP-re. "Vasárnap is oda kell figyelni, ezért most cimborálunk. A tudjátok kivel, és rájuk szavazunk." - mondja a liberálisok kampányembere, mialatt kétszer bevágják, hogy felveszi az ördögszarvakat.

Horn Gábor: megmaradt a humorérzékünk

Megkérdeztük Horn Gábort, hogy ha az SZDSZ szerint az MSZP az ördög, akkor minek tekintik a Fideszt, mire a politikus azt mondta: nem gondolja, hogy a félperces filmnek túl nagy jelentőséget kellene tulajdonítani. Szerinte természetesen sem az MSZP, sem a Fidesz nem ördög, mindkettő törvényesen működő párt. Ráadásul a film nem kerül vetítésre a televízióban, viszont látható volt a kért párt csütörtöki, közös fővárosi kampányeseményén, ahol mindkét párt vezetői jelen voltak. "Tetszett nekik" - mondta a liberális politikus.

"A választás persze nagyon komoly dolog, de mégsem egy véres valami. Lehet a kampány alatt is nevetni, és nekünk megmarad a választási küzdelem alatt is a humorérzékünk" - tette hozzá Horn Gábor kampányfőnök.

Horváth Csaba: nem hiszem el

"Értjük a viccet" - mondta szűkszavúan Nyakó István, a szocialisták szóvivője, aki szerint az effajta ízléses politikai humornak helye van a kampányban. Annyit még hozzátett, hogy "ennyi erővel azt is mondhatták volna: nem vagyunk mi angyalok".

Megkerestük Horváth Csaba MSZP-s képviselőt, aki politikussá válása előtt egy reklámügynökséget vezetett, sőt, maga is készített kampányfilmeket. A legújabb Kovács Pisti-s klipet nem ismerte, s mikor elmondtuk neki, hogy miről szól, igencsak meglepve azt felelte: "nagyon hihetetlennek tűnik."

Miután végignézte az alkotást, a következő szakmai értékelést adta, nem titkolva némi csalódottságot. "Ez egy közepesen jól sikerült kampányfilm, amelyben nincs összhangban a képi világ a szöveggel. Az üzenet nincs szinkronban azzal, amit mondani akarnak. Azt mondom, hogy négyes alá" - tette hozzá a szocialisták fiatal politikusa.

Lencsés Csaba