Herényi szerint Gémesi távozik az MDF-ből

Vágólapra másolva!
Sajnálja, de szükségszerűnek tartja Gémesi György távozását az MDF-ből Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője, aki erről kedden reggel az MTV Nap-kelte című műsorában beszélt. Gémesi vasárnap este egy televízió műsorban élesen bírálta a pártot, és azt mondta: kedden jelenti be, hogy kilép-e az MDF-ből.
Vágólapra másolva!

Herényi Károly megerősítette, hogy Gémesi György elnökségi tag, gödöllői polgármester várhatóan távozik a Magyar Demokrata Fórumból. A Nap-kelte című műsorban arra a riporteri kérdésére, hogyan fogadja az MDF, hogy Gémesi György várhatóan kilép az MDF-ből, Herényi úgy válaszolt: "sajnálom, eltöltöttünk mi Gémesi Gyurival 15 évet együtt a politika sodrában, de azért ez szükségszerű".

Herényi Károly keddi televíziós nyilatkozatában utalt arra, hogy egyfelől személyi ellentét alakult ki Dávid Ibolya és Gémesi György között, aki nem tudja elfogadni a párt elnökének vezetési módszereit, másfelől az MDF elindult egy másik úton, amelyen nem mindenki akar vele együtt menni, "úgy látszik, Gémesi György sem".

"Szükségszerű volt ez a lépés azért is, mert először a választók jelentős része mondott nemet erre a fajta stílusra, amelyet Gémesi György képvisel, és hát most ő erre nyilván így válaszol" - mondta Herényi Károly a párt gödöllői képviselőjelöltjéről, aki alulmaradt szocialista ellenfelével szemben az országgyűlési választásokon.

Az újságírói kérdésre, hogy az önkormányzati választáson Gémesi György közös MDF-Fidesz-KDNP támogatással indul-e, az MDF frakcióvezetője úgy válaszolt: ilyen döntés nem született, majd hozzátette: azt tervezik, hogy az MDF önállóan fog indulni.

Gémesi György a múlt szombaton azt mondta, hogy amennyiben létrejön egy önálló, keresztény értékeket valló, tiszta és mérsékelt hangvételű jobbközép párt, annak munkájában szívesen részt vesz. "A Magyar Demokrata Fórum ma nem ez a párt" - mondta. Egyben azt is leszögezte, hogy nem kíván belépni a Fideszbe.