Lerobbant egy Combino a Széna téren

2006.07.29. 17:28

Lerobbant egy Combinó szombat délután a Széna téren. A villamost hiába indították újra többször is, csak egy megállót tudott haladni, azután vontatni kellett. Az utasokat ez idő alatt buszokkal szállították.

Műszaki meghibásodás miatt leállt egy Combino villamos Budapesten a 4-es, 6-os vonalán a Széna téren szombaton délután. Mezei László, a BKV fődiszpécsere szerint a villamos többszöri újraindítás után egy megállót tudott haladni a Mechwart ligetig, onnan azonban már csak elvontatni tudták. A diszpécser szerint a hiba jellegét még nem tudják, a vizsgálat jelenleg is folyik.

Az utasokat a Moszkva tér és az Oktogon között autóbuszokkal szállították 14.18 és 14.45 óra között, az Oktogon és a dél-budai végállomás között rendben jártak a villamosok. A fődiszpécser szerint az elhárítás ideje alatt az utas-tájékoztatás folyamatos volt.

A július elsejétől fokozatosan forgalomba álló, összesen 36 milliárd forintba kerülő villamosok bemutatkozása nem sikerült túl fényesen, jóllehet magukkal a járművekkel - eddig - nem akadt gond (hacsak a nehezen szellőztethető, a nyári hőségben nagyon felmelegedő utasteret nem számítjuk), az új villamosok forgalomba állításához kapcsolódó munkálatokkal azonban annál inkább.

A forgalomba állítás előtt hetekig kellett a körúton utazóknak buszra ülniük, mivel az új villamosokhoz igazították a peronokat és a felsővezeték-rendszert. A vezetékek cseréje után azonban több probléma is akadt: előbb a nehezebb drótok miatt sorra szakadtak el a feszítőkábelek a Nagykörúton, majd egy terheléspróba miatt kidőlt egy tartóoszlop a Margit hídon. Ezek miatt egyes szakaszokon hosszabb-rövidebb időre be kellett szüntetni a villamosközlekedést. A hídon - másfél hetes szünet után - most szerdán indulhatott meg megint a villamosközlekedés.

MTI/[origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK