Fideszes politikus támadta meg Kálmán László kérdéseit

Vágólapra másolva!
Göndör István az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint Gulyás Gergely, a Fidesz Országos Választmányának tagja, támadta meg az Alkotmánybíróságnál Kálmán László népszavazási beadványát. A Fidesz elnöki kabinetjének vezetője korábban azt nyilatkozta: pártja nem támadja meg a kérdéseket.
Vágólapra másolva!

"Kiderült, hogy a Fidesz Országos Választmányának tagja, Gulyás Gergely támadta meg az Alkotmánybíróságnál Kálmán Lászlónak a Fidesz álságos népszavazási kezdeményezésével szemben világos, érthető kérdéseket megfogalmazó beadványát" - olvasható az MSZP-s politikus a távirati irodához is eljuttatott közleményében.

Göndör István kiemelte: Deutsch-Für Tamás kabinetfőnök korábban azt állította, hogy a Fidesz nem fogja megtámadni Kálmán László kérdéseit. Nemcsak a választmányi tag, hanem a Fidesszel szövetséges Magosz is megtámadta Kálmán termőfölddel kapcsolatos kérdését - jegyezte meg Göndör István.
Az Országos Választási Bizottság július 18-án hitelesítette a Fidesz-KDNP és Kálmán László nyelvész három-három népszavazási kezdeményezését.

A döntés után Deutsch-Für Tamás, a Fidesz elnöki kabinetjének vezetője hangsúlyozta: pártja szerint jogi abszurditás, hogy Kálmán László nyelvész népszavazási kérdéseit hitelesítette az OVB. A politikus akkor kijelentette: "biztos, hogy semmilyen népszavazási kezdeményezés ügyében nem fogunk az Alkotmánybírósághoz fordulni, nem fogunk semmilyen panaszt tenni".

Június 27-ig összesen kilenc kifogás érkezett az Alkotmánybírósághoz (Ab) az OVB határozatai ellen. Kifogással élt egyebek mellett a testületnél a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) is.