Idős férfi kórházi halálát vizsgálja a rendőrség

Vágólapra másolva!
Gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz a baranyai megyei rendőrség egy pécsi kórházi haláleset miatt. A nyomozást egy szeptember elején meghalt idős férfi halála kapcsán érkezett panasz miatt indították.
Vágólapra másolva!

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el egy, a hónap elején az egyik pécsi klinikán történt haláleset miatt. Takátsy Zoltán sajtószóvivő szerint a főkapitányság bűnügyi osztálya szeptember 14-e óta folytat nyomozást foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A nyomozás feljelentés alapján indult. Az abban foglaltak szerint szeptember 8-án az egyik pécsi klinikán elhunyt egy idős, beteg férfi, akinek halálával kapcsolatban - a hozzátartozók szerint - az egészségügyi intézmény mulasztást követett el.

A nyomozók az első lépésben azt vizsgálják, hogy az elhunyt halálával ok-okozati összefüggésben megállapítható-e valamilyen foglalkozási szabály megszegése. Az ügy tisztázása érdekében a nyomozásba igazságügyi orvos-szakértőt is bevontak.

Az elsődleges igazságügyi szakvélemény elkészülését követően rendelhetnek ki szakértőt, aki azt vizsgálja majd, megállapítható-e foglalkozási szabályszegés a kórház valamely dolgozójával szemben, és ez okozhatta-e az elhunyt személy halálát. Az ügyben érintett Pécsi Tudományegyetem klinikai központjában a haláleset körülményeinek tisztázására ad hoc bizottságot állítottak fel.