Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia

Fegyverarzenált találtak egy szarvasi rokkantnyugdíjasnál

Vágólapra másolva!
Éles géppisztolyt, pisztolyt és kézigránátot, valamint két horogkeresztes zászlót tartott a házában egy szarvasi rokkantnyugdíjas féri. A rendőrség őrizetbe vette a férfit, lőfegyverrel és robbanóanyaggal visszaélés miatt indítottak eljárást ellene, amelynek során valószínűleg elmeszakértőt is kirendelnek.
Vágólapra másolva!

Valóságos fegyverarzenált, közöttük géppisztolyt, pisztolyt, kézigránátot, lőszereket, valamint két horogkeresztes zászlót találtak a rendőrök egy szarvasi férfi házában pénteken hajnalban - jelentette be a rendőrszég egy Békéscsabán tartott sajtótájékoztatón. Gyurosovics József, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elmondta: állampolgári bejelentés alapján kutatták át egy 60 éves rokkantnyugdíjas családi házát, és ennek során találták meg a fegyvereket.

A fegyverek közt volt egy puskagránát kilövésére alkalmas AMP típusú gépkarabély, egy TT típusú pisztoly töltött tárakkal és lőszerekkel, egy Skorpió géppisztoly szintén lőszerekkel és egy hangtompítóval, illetve egy marokgránát is. Az elsődleges fegyverszakértői vélemények szerint a megtalált eszközök mindegyike éles volt.

A rendőrség kommandósok segítségével vette őrizetbe a férfit, aki néhány hónapja költözött Csongrád megyéből Szarvasra. A házkutatás még tart, a rendőrség nemcsak a házat, hanem annak udvarát is átkutatja - sőt, ha a férfinek más ingatlan is a tulajdonában van, akkor azt is megvizsgálják. A főkapitány nem erősítette meg azt a feltételezést, hogy az esetnek politikai vonatkozásai is lehetnek.

Gyurosovics az MTI-nek azt mondta, vizsgálni fogják, hogyan kerültek a fegyverek a férfi birtokába, de valószínűleg elmeszakértői vizsgálatra is sort fognak keríteni. Ez utóbbit azzal indokolta, hogy az épület belső falán festékkel felvitt kéznyomokat is találtak. A férfit már őrizetbe vették, ellene visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel, valamint visszaélés robbanóanyaggal vagy robbantószerrel bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről