1,2 milliárdot költ kommunikációra jövő nyárig a kormány

Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy a kormányfő azt ígérte, leállítják a a válságkezeléssel nem összefüggő kommunikációs kiadásokat, 1,2 milliőrd forintos kereszerződést kötöttel három céggel - írja a Magyar Nemzet. A lapnak nyilatkozó Budai Bernadett kormányszóvivő szerint biztos, hogy nem használják fel az összes pénzt.
Vágólapra másolva!

Több mint 1,2 milliárd forintos kormányzati kommunikációs keretszerződést kötött a Miniszterelnöki Hivatal három gazdasági társasággal - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint az idén ősztől jövő nyárig szóló megbízások három tételből állnak.

A Mediaedge:cia Hungary Média Ügynökség Kft. 583,3 millió forintot használhat fel a kommunikációs kampányokhoz kapcsolódó médiatervezési és -vásárlási feladatokra. A Grey Worldwide Hungary Kft.-nek 300 millió forint jut reklámügynökségi szolgáltatásokért cserébe. A Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft. propagandakiadványok nyomdai előállítására és magyar háztartásokhoz történő kiszállítására kap 333,3 millió forintot.

A lap emlékzet, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő október végén bejelentette, leállítják a válságkezelési döntésekkel nem összefüggő kommunikációs kiadásokat. Budai Bernadett kormányszóvivő szerint a keretszerződések, nem konkrét feladatokra vonatkoznak, csak később töltik fel őket tartalommal, ráadásul biztos, hogy nem használják fel az összes pénzt - olvasható a Magyar Nemzetben.